Jasmijn: creativiteit stroomt in elke cel van mijn lichaam, ik ben een krachtige creator

Vannacht om 3.48 uur werd ik wakker.
Helder als glas in het schijnsel van de volle maan.
Ik herinner me de vrouwen waarmee ik gisteren en eerder over hun gevoeligheid voor de maan spraken. Wij ervaren het als ‘gevoeligheid’ en realiseren ons niet dat het eigenlijk de supercharger van onze Superpower is❣️

Wij zijn verbonden met de elementen, verbonden met de getijden van het water, onze emoties, die komen en gaan als eb en vloed.
We zijn ook met de energie van de maan verbonden die opbouwt naar de volle maan toe en en weer afneemt naar de nieuwe maan.
Waar de mannelijke energie meer verbonden is met de energie van de zon voedt de vrouwelijke energie zich met de energie van de maan.
Wij laden onze vrouwelijke energie hiermee op.
Als we wakker worden kunnen we ons nog meer verbinden met de energie van de maan en als we samen komen bij volle maan ervaren we nog meer de kracht van het vrouwelijke dat steeds meer in ons wakker wordt.
Ik liep naar de wc en realiseerde mij dat wij, toen wij nog dichter bij de natuur en onze eigen natuur stonden, ‘ooit’ om deze tijd wakker werden om onze (volle) maanrituelen voor te bereiden en uit te voeren.
In de wereld waar we nu leven is de mannelijke energie, het hoofd, de ratio, dominant en zijn we gewend om s’nachts te slapen. We ervaren het als ‘hinderlijk’ en verstorend als we s’nachts wakker worden van het licht van de maan dat ons slaapritme verstoordt. En juist hier wordt het inzetten die vrouwelijke energie gevraagd: overgave, als je je over kunt geven aan de energie van de maan, contact kunt maken en haar kunt ontvangen zul je merken dat het je oplaadt en voedt.
Ik laat graag mijn gordijnen open en net als baden in de zon wat de mannelijke energie voedt ‘baad’ ik in de energie van de volle maan.
Het maakt daarbij niet uit of de maan achter de wolken is of stralend aan de heldere hemel staat en de wereld verlicht de energie is.
Als je wakker bent, weet dat je niet alleen bent. Veel vrouwen en mannen worden ‘gewekt’ door de maan, wakker omdat het tijd is om ‘wakker’ te worden en de vrouwelijke energie, de energie van het hart, te laten stromen. Ons hart te volgen i.p.v. het hoofd en de mannelijke energie die ons vrouwen ons van onszelf verwijdert, uit balans brengt en uiteindelijk opbrandt.
Toen ik 32 jaar was werd ik doorgaans elke nacht rond 3 uur wakker. In de Chinese orgaan klok is dat de overgang van het element hout naar metaal, het punt van de lever en de longen, de overgang van boosheid naar verdriet. In die periode van mijn leven vroeg het feit dat wij geen kinderen konden krijgen aandacht. Wij hadden besloten geen medische interventies, als IVF etc. te doen en ik moest verwerken dat wij samen geen kinderen konden krijgen, dat een plek geven. Omdat we, wat we niet in het dagbewust kunnen verwerken in de nacht omhoog komt hield dit mij letterlijk wakker.
Na de verwerking hiervan voelde ik dat ik ‘geroepen’ werd voor iets anders, mijn hartsverlangen maakte plaats voor een zielsverlangen. Iets ‘groters’ dan mijn persoonlijk verlangen. Zelfs dat het niet voor niets was dat ik geen kinderen kreeg. Ik werd uitgedaagd mijzelf te ontwikkelen, mijn intuïtie te ontwikkelen en de missie van mijn ziel te volgen.

De maan en het waken heeft mij geroepen om mijn eigen intuïtie te volgen en mijn eigen waarheid, spiritualiteit, te onderzoeken en te ontwikkelen. Pas toen ik dat vorm gegeven had kon ik me weer overgeven aan de slaap.
Over de hele wereld zijn er vrouwen (en mannen) die s’nachts tussen 3 en 4 uur wakker worden.
Ik heb wel eens gezegd: als we ons dan verbinden, en dat doen we natuurlijk onbewust al, dan versterken we deze vrouwelijke kracht in ons zelf en elkaar.
Marianne Willianson heeft in een van haar boeken, volgens mij in ‘In vrouwelijkheid’, beschreven hoe wij om 4 uur geroepen worden om onze rituelen voor te bereiden, ons te verbinden om onze vrouwelijke kracht te versterken.
Bijzonder dat zij nu ‘for President’ gaat en dat we nu in de golf zitten van de Blauwe Hand van een goede balans tussen geven en ontvangen. Deze volle maan omvat het unieke en expressieve zelf en de gezamenlijke eenheid die we delen. Dit is geen tweedeling, het is de essentie van diversiteit en inclusie.

De olie die bij deze energie hoort is de zwoele Jasmijn, deze wekt het heilige vrouwelijke in ons, het vermogen om nieuw leven, nieuwe mogelijkheden en kansen te creëren. Het is de olie van beëindigen en opnieuw beginnen, van geven en ontvangen, van liefde en sexualiteit.

“And there are never really endings, happy or otherwise. Things keep going on, they overlap and blur, your story is part of your sister’s story is part of many other stories, and there is no telling where any of them may lead.”
― Erin Morgenstern, The Night Circus

“En er zijn nooit echt eindes, gelukkig of anderszins. Dingen blijven doorgaan, ze overlappen en vervagen, je verhaal maakt deel uit van het verhaal van je zus, maakt deel uit van vele andere verhalen, en er is niet te zeggen waar een van hen naartoe kan leiden”.

Affirmatie: Creativiteit stroomt in elke cel van mijn lichaam, ik ben een krachtige creator.

Geniet van de energie van de Volle Maan & creatie 🌕

❤️ Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *