Hinoki, Japanse Cypress

Wauw, wat ben ik benieuwd naar de Hinoki, het product van deze maand, wat niet nog in de shop verkrijgbaar is.
Ik heb deze nog niet geroken en ervaren maar heb me er wel in verdiept omdat ik geïntrigeerd ben door de Sequoia boom, wiens wortels verbonden zijn met de kristallen van de aarde, en een sterk helend effect heeft. Ik zag dat de bast van de Hinoki lijkt op de bast van de Sequoia 😍

De essentiële olie Hinoki komt van het hout van de Japanse Hinoki, Cypress boom en werkt kalmerend voor huid en geest en heeft een ontspannende en aardende geur.
In Japan wordt de olie gebruikt in ontspannende baden. Het lichtkleurige hout wordt al eeuwenlang gebruikt voor de bouw van tempels en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in de houtindustrie. Het duurzame inkoopsysteem in combinatie met de Japanse bosbeheerprogramma’s, helpen om de overbevolking van de Hinoki bomen onder controle te houden. doTERRA maakt gebruik van bijproducten uit de houtindustrie en zorgt ervoor dat geen enkel deel van de boom verloren gaat. Het proces draagt ook bij tot het scheppen van meer banen op het platteland. Deze unieke, hoogwaardige, olie blijft teruggeven aan de mensen van zijn geboorteland en kan nu deel uitmaken van jouw olieverzameling.
Japanse Cypress-olie lijkt op baden in de boslucht, volgens Heather Minowa. Het is een bekend feit dat wandelen in het bos en in de natuur een stressverlichtend effect heeft.

Hinoki houtolie is erg schoon en puur, wat misschien de reden is dat het belangrijk is bij zuiveringsrituelen in de Shinto-religie.
Phytoncide, een houtgeur die vrijkomt uit Hinoki, heeft een analgetisch effect en heeft een hersenstimulerend effect. Het Pijnstillend effect kalmeert je en maakt stress en vermoeidheid los.
doTERRA Hinoki-olie is geurig, schoon en mooi.

Hinoki betekent cipres en is een langzaam groeiende boom die tot 35 m lang wordt met een stam tot 1 diameter.

Het wordt gekweekt om zijn zeer hoogwaardige hout in Japan, waar het wordt gebruikt voor het bouwen van paleizen, tempels, heiligdommen, traditionele theaters en baden, ook bekend als onsens. Het oudste houten gebouw ter wereld, de Horyuji-tempel en het kasteel van Osaka zijn gebouwd van Hinoki-hout.

Het hout heeft een citroengeur en daarom is Hinoki echt fris en opwekkend. Het hout is lichtroze bruin, met een rijke, rechte korrel en is zeer rotbestendig.

Hinoki is het meest gebruikte, meest populaire en bekende hout in Japan. Het staat bekend om zijn sterkte en de natuurlijke eigenschappen van het weren van insecticiden. Het heeft het vermogen om giftige stoffen te absorberen.

Mijn gevoel zegt: aarding, zuivering, goed voor het hart en de zenuwen.

Ik ben benieuwd, we gaan het ervaren❣️

🌟 Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *