Black Pepper

Black Pepper: ik geef je de schop onder je kont die je nodig hebt om in beweging te komen.

Ken je dit? Je weet het maar je doet het niet. Je komt er niet toe en vlucht in excuses. De drempel wordt steeds hoger. Je kunt je er niet toe zetten. Black Pepper geeft je de schop die je op dat moment nodig hebt om in beweging te komen, peper in je reet als het ware.
Mij helpt Black pepper vooral om te ontspullen, op te ruimen en weg te gooien wat ik niet meer nodig heb. Bij opruimen komt de dromer in mij op: herinneringen komen op, ik kan ‘uren’ stilstaan bij hele kleine dingen met grootse, meeslepende, herinneringen. Je begrijpt wel: dat schiet niet op! Ook bij die zolder of kelder waar ik tegen op zie, dan geeft Black pepper mij de schop onder mijn kont om aan te pakken en ruimte te maken en wat een voldoening geeft dat!
Black papier helpt ook patronen doorbreken. Verslaving, nicotine verslaving, in het bijzonder. Wil je ervan af? Zet je intentie om te stoppen en gebruik de Black pepper in je eten of ruik even aan het flesje. Stel jezelf voor wat heerlijk het is zonder verslaving te leven en schoon en vrij te zijn. De Peppermint beatlets kunnen je helpen op het moment je weer behoefte krijgt en onderdrukt de behoefte tot roken.
Heb je een middagdutje gedaan en wil je de dag weer fris vervolgen?
Doe de Black pepper onder je voeten en je bent zo weer wakker 😉
In de diffuser of inhaleren verzacht Black Pepper gevoelens van stress.

Denk aan die schop als je deze nodig hebt! Crazy Oil Caroline

Black pepper is de pittige peper variant die we vaak in de keuken gebruiken. Het is een bron van antioxidanten zorgt voor een gezonde bloedsomloop en doorbreekt het patroon van verslaving, vooral verslaving aan tabak.

Werkingen fysiek

Kan zuurstoftoevoer in cellen doen toenemen. Endocriene systeem stimuleren, doet energie toenemen en ondersteund bij artritis. Aambeien, borstklachten, verkoudheid, eetlustopwekkend, urinedrijvend, slechte spijsvertering. Griep/verkoudheid, koude rillingen, winderigheid, wisselkoortsen, wekt de milt op, tegengif voor bepaalde voedselvergiftigingen, zware hoofdpijn met pijnlijke oogballen.

Werkingen huid/haren
Huidprikkelend (stimulering van de bloedsomloop).

Toepassing
💧Verdun in een basisolie en breng aan op reflexpunten en/of direct op de plaats waar het nodig is

💧Meng met een beetje jeneverbes en lavendel in een bad om iemand op te warmen Let op: niet gebruiken bij kinderen onder 6 jaar.
Kan irritatie aan de huid geven. Mengt zich goed met: Sandelhout en olibanum.

Werkingen, geestelijk/psychisch:
Concentratiemoeilijkheden, pijn in de hartstreek, depressiviteit.
Peper is troostend en stimulerend.

Psychologisch Geurtype

Bij gebrek aan energie en lusteloosheid verleent peperolie goede diensten. Als zich sombere gedachten als: ‘Het heeft toch allemaal geen zin’ laten gelden, geeft peperolie een stevige prikkel om geen gevolg te geven aan deze gedachten maar het leven met beide handen beet te grijpen. Zij brengt de geblokkeerde energie weer in beweging, maar is niet direct geschikt voor het tere gemoed.

Chakra
Hartchakra

Spiritueel
Mensen die tijdens hun meditatie in slaap vallen (dat overkomt iedereen wel eens), kunnen baat hebben bij het gebruik van zwarte peper. Adem de olie gedurende korte tijd in voor je meditatie. De olie helpt blokkades opheffen die de energiestromen tussen de chakra’s onderling beletten, in het bijzonder die tussen de zonnevlecht en de hartchakra.

Dank voor het samenstellen van het laatste gedeelte van de tekst: Hellen Venix