Manuka gift of the Earth

Manuka gift to the Earth: ontvang in dankbaarheid en overvloed en wonderen ontstaan💥

Manuka olie is een krachtige genezer door haar sterk ontstekingsremmende eigenschappen en haar hoge frequentie en energie verhogende eigenschappen.
Bam 👊🏻 Manuka komt binnen. Direct, de eerste keer dat ik deze pure olie rook was het alsof er een deur opengegooid werd.
De krachtige energie stroomde door mijn hele lijf. Niet zacht en subtiel maar direct: no way out. Ik ervaarde haar niet als ‘lekker’ of aangenaam maar krachtig en direct.
Manuka laat je direct in contact komen met het hoogste, het goddelijke in jezelf.
Voor Manuka is er een weg: de weg van schoonheid en Open Zijn.
Haar boodschap is: ontvang in dankbaarheid en overvloed en wonderen ontstaan.
Wil jij je laten leiden door de kracht van Manuka?
Rol de Manuka Touch op je zonnevlecht en laat de binnen en buiten wereld samen komen.

Manuka nodigt je uit je hart te openen, in dankbaarheid te ontvangen en met het wonder van overvloed te leven.

Manuka etherische olie komt uit mooie ongerepte Nieuw-Zeeland, de perfecte omgeving voor de Manuka-plant (Leptospermum scoparium). Het komt uit de mirte-familie van planten, dezelfde familie als tea tree en eucalyptus planten. Hoewel het als een struik begint, kan het soms uitgroeien tot een boom van ongeveer 49 voet.

Elk deel van de Manuka-plant is door de Maori gebruikt in traditionele gezondheidspraktijken. Je herkent het woord “Manuka” misschien al vanwege Manuka-honing, die afkomstig is van de bijenkorven of bijen die de bloemen van de Manuka boom bestuiven.

Rol in de nek voor meditatie of je yoga practice om goed te gronden en je energie en emoties te centeren.

Manuka gaat goed samen Peppermint en bergamot. Creëer je eigen geur, rol de Manuka op je huid, rol vervolgens de Peppermint Touch er over heen en bergamot.

Cuppen met Manuka geeft moed en innerlijke kracht.

Voor een schone en stralende huid voeg Manuka toe aan je dagcreme.

Bekijk het filmpje uit Nieuw Zeeland en zie hoe de Manuka olie gewonnen wordt.

Geniet van de Kracht van Manuka!

With 💛 Caroline

Hinoki, Japanse Cypress

Wauw, wat ben ik benieuwd naar de Hinoki, het product van deze maand, wat niet nog in de shop verkrijgbaar is.
Ik heb deze nog niet geroken en ervaren maar heb me er wel in verdiept omdat ik geïntrigeerd ben door de Sequoia boom, wiens wortels verbonden zijn met de kristallen van de aarde, en een sterk helend effect heeft. Ik zag dat de bast van de Hinoki lijkt op de bast van de Sequoia 😍

De essentiële olie Hinoki komt van het hout van de Japanse Hinoki, Cypress boom en werkt kalmerend voor huid en geest en heeft een ontspannende en aardende geur.
In Japan wordt de olie gebruikt in ontspannende baden. Het lichtkleurige hout wordt al eeuwenlang gebruikt voor de bouw van tempels en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in de houtindustrie. Het duurzame inkoopsysteem in combinatie met de Japanse bosbeheerprogramma’s, helpen om de overbevolking van de Hinoki bomen onder controle te houden. doTERRA maakt gebruik van bijproducten uit de houtindustrie en zorgt ervoor dat geen enkel deel van de boom verloren gaat. Het proces draagt ook bij tot het scheppen van meer banen op het platteland. Deze unieke, hoogwaardige, olie blijft teruggeven aan de mensen van zijn geboorteland en kan nu deel uitmaken van jouw olieverzameling.
Japanse Cypress-olie lijkt op baden in de boslucht, volgens Heather Minowa. Het is een bekend feit dat wandelen in het bos en in de natuur een stressverlichtend effect heeft.

Hinoki houtolie is erg schoon en puur, wat misschien de reden is dat het belangrijk is bij zuiveringsrituelen in de Shinto-religie.
Phytoncide, een houtgeur die vrijkomt uit Hinoki, heeft een analgetisch effect en heeft een hersenstimulerend effect. Het Pijnstillend effect kalmeert je en maakt stress en vermoeidheid los.
doTERRA Hinoki-olie is geurig, schoon en mooi.

Hinoki betekent cipres en is een langzaam groeiende boom die tot 35 m lang wordt met een stam tot 1 diameter.

Het wordt gekweekt om zijn zeer hoogwaardige hout in Japan, waar het wordt gebruikt voor het bouwen van paleizen, tempels, heiligdommen, traditionele theaters en baden, ook bekend als onsens. Het oudste houten gebouw ter wereld, de Horyuji-tempel en het kasteel van Osaka zijn gebouwd van Hinoki-hout.

Het hout heeft een citroengeur en daarom is Hinoki echt fris en opwekkend. Het hout is lichtroze bruin, met een rijke, rechte korrel en is zeer rotbestendig.

Hinoki is het meest gebruikte, meest populaire en bekende hout in Japan. Het staat bekend om zijn sterkte en de natuurlijke eigenschappen van het weren van insecticiden. Het heeft het vermogen om giftige stoffen te absorberen.

Mijn gevoel zegt: aarding, zuivering, goed voor het hart en de zenuwen.

Ik ben benieuwd, we gaan het ervaren❣️

🌟 Caroline

Litsea

Wat een mooie jaarkaart❣️

Oracle Essences kaart voor 2020: Litsea

‘Ik ben in staat om te ontvangen, ik laat alle verwachtingen los terwijl oneindige overvloed door mij heen stroomt’

Litsea kalmeert en creëert een gevoel van eenheid met de wereld.
Zij creëert een diepe verbinding met alle dingen in het leven. Leef in je hart, laat de weerstand gaan en geef je over aan de stroom van het leven, overvloed zal naar je toestromen.
Litsea is verbonden met de godin May Chang zij is de godin van veiligheid, warmte en liefde.
Litsea helpt je je weerstand te laten gaan. Soms heb je hoge verwachtingen van mensen wat tot teleurstellingen en hoofdpijn kan leiden. Als je niets verwacht kun je beter omgaan en je overgeven aan de stroom van het leven zonder stress of manipulaties.

Expectation is the root of all headache. Unknown, inspired bij William Shakespeare.

Litsea herinnert ons eraan onszelf op de eerste plaats te zetten. Als je goed voor jezelf zorgt kun je goed voor anderen zijn. Litsea verzacht het verwachtingsvolle hart en geeft vertrouwen in de universele en kosmische wetten van oorzaak en gevolg. Het leert je dat het goede jouw kant opkomt maar niet altijd rechtstreeks van degene waar jij voor klaarstaat. In het grote geheel geldt wie goed doet goed ontmoet.

Goddelijke betekenis: Litsea is de mooie fee, uit de familie van de Melissa. Grote gouden munten om haar heen, de overvloed symboliserend als je je hart volgt. De cascade achter haar stelt de beweging der dingen voor terwijl zij bij de wensput staat. Het symboliseert dat de materiële dingen stromen als je anderen helpt, ongeacht of je er iets voor terug krijgt van degene aan wie je geeft.

Al honderden jaren wordt Litsea, een plant afkomstig uit Oost-Azië, door de inheemse bevolking van Taiwan gebruikt in traditionele gezondheidspraktijken. Het is ook bekend onder de naam “berg peper” in het Mandarijn. Net als Manuka-olie is de bronplant van Litsea olie een boom; het draagt bleke, citroen geurende bloemen en kleine vruchten die op kleine pepers lijken, vandaar de bijnaam. Het eerste dat je opvalt bij het openen van de fles is het mooie krachtige aroma van Litsea. De lang aanhoudende geur bevat tonen van kruiden en tonen van citrus.

Als je Litsea toevoegt aan je dagcreme houdt je je huid schoon en helder.

Wil je meer balans in je leven vermeng Litsea met Lavendel , Frankincense, Sandelwood en of Cedarwood.

⭐️ Litsea cubeba is een groenblijvende boom of struik. De olie van het fruit de Litsea cubeba is een citroenachtige etherische olie met een breed scala aan toepassingen en voordelen. Litsea etherische olie werkt goed als een oppervlaktereiniger in huis. Bovendien ondersteunt Litsea gezonde immuun-, cardiovasculair, ademhalings- en zenuwstelsel. Als je Litsea diffused dan kan het sterke verjongende effecten hebben die een frisse en heldere energie toevoegen aan de dag❗️ De etherische olie van Litsea biedt een antioxiderende ondersteuning en reinigt de huid.

Geniet van vernieuwing en stroming💦💛💦

with 💛 Caroline

e

Magnolia: ik leid je naar hoger bewustzijn, het goddelijke vrouwelijke in jou❣️


Magnolia: ik leid je naar jouw hoger bewustzijn, het goddelijke vrouwelijke in jou
❣️

De geurende Magnolia bloem bedwelmt je en neemt je mee naar jouw hoogste bewust ZIJN, voorbij angst en dualiteit.

Magnolia opent het hart en verbindt je met het goddelijk vrouwelijke. Voorbij dualiteit naar eenheid waar compassie en verbondenheid is.

Magnolia overstijgt het aardse en verbindt met hogere liefde en harmonie.

De magnolia leert me EEN te zijn zonder mezelf te verliezen.

Het goddelijke in de ander te zien en compassie te tonen vanuit mijn goddelijke zelf. In meditatie verbindt Magnolia me met het goddelijk vrouwelijke.

Als je ‘verdwaald’ bent, je afgescheiden voelt en angst voor verbinding hebt is Magnolia de olie die je weer bij je hogere zelf brengt, in verbinding met je hogere zelf en anderen.

Magnolia is de olie van Compassie voor jezelf en anderen, de olie van vergeving & de liefde die we mogen laten groeien en bloeien.

De Magnolia Touch opent het hart en geeft het gezicht een frisse en zachte uitstraling. Bij intuïtieve en spirituele training geeft het een verbinding met het hogere en de ziel.

Geniet van the Divine feminine ❤️ Caroline

Yarrow Pom, ik bescherm je en laat je Stralen 🌟

Yarrow Pom, Duizendblad met granaatappel

🌟 Ik bescherm je en laat je stralen 🌟

Yarrow Pom is de olie van de eeuwige jeugd ook wel ‘fountain of the youth’ & ‘Get that Glow’ genaamd.
Yarrow Pom is de donker blauwe olie die emotionele en energetische bescherming geeft. Zij beschermt tegen negatieve invloeden en energielekken. Mensen met angsten en zorgen kunnen door Yarrow Pom loskomen van deze zware gevoelens die hen overschaduwen.
Zit je in een crisis of ben je getraumatiseerd?
Yarrow Pom helpt je deze stagnaties te doorbreken en laat de energie weer stromen. Het brengt je in een positieve Flow en laat je weer stralen.
Yarrow Pom beschermt, versterkt en werkt anti-aging. De natuurlijke Botox.

De essentiële olie van duizendblad wordt van oudsher gebruikt om de bloedstroom uit wonden te stoppen.
Duizendblad etherische olie staat bekend om zijn zoete aroma en levendige blauwe kleur. De blauwe kleur komt door de chamazuleen, (zoals in de blauwe kamille) het remt antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking.

Duizendblad etherische olie is een extreem krachtige natuurlijke samentrekkende olie die de bloedsomloop bevordert. Ideaal als huidverzorging dus. De pipet op dit flesje zorgt ervoor dat je deze makkelijk toe kunt voegen aan je dag of nachtcrème. Ik voeg Yarrow Pin toe aan mijn dagcrème en voor de nacht gebruik ik op een basis van cocosolie de Yarrow Pom, kurkuma en Pink Pepper, een echte Power House blend!

Yarrow Pom bevordert het genezen van de huid en werkt goed voor de behandeling van acne of voor het reguleren van een vette huid.
Duizendblad wordt gebruikt in aromatherapie voor arthritische en reumatische patiënten om de bloedcirculatie te verbeteren en om de ophoping van urinezuur in de spieren en gewrichten te voorkomen.

Duizendbladolie wordt vaak gebruikt om metabole functies te optimaliseren, de lever, maag en darmen te versterken en het haar sterker en gezonder te laten worden. De olie kan ook worden gebruikt om endocriene afscheidingen van hormonen en enzymen te reguleren, die actiever worden, terwijl het immuunsysteem wordt gestimuleerd.

Eigenschappen: ontstekingsremmend, anti-reumatisch, antiseptisch, krampstillend, adstringerend, en slijmoplossend.

Goed te mengen met:
Zwarte peper, Bergamot, Cederhout, Clary Sage, Cypress, Grapefruit, Lavendel, Neroli, Romeinse kamille, Vetiver en Ylang Ylang.

In dit filmpje introduceren dr. Hill & Emily Wright op de global convention de Yarrow Pom: https://youtu.be/1S5lyKUyK3s

Voor ieder die de global convention of summertourkit kochten, anderen mogen nog even wachten tot deze in de shop komt.

With 💖 Caroline

http://crazyoilladies.com/2019/07/13/🌟-yarrow-pom-ik-…aat-je-stralen-🌟/

Jasmijn: creativiteit stroomt in elke cel van mijn lichaam, ik ben een krachtige creator

Vannacht om 3.48 uur werd ik wakker.
Helder als glas in het schijnsel van de volle maan.
Ik herinner me de vrouwen waarmee ik gisteren en eerder over hun gevoeligheid voor de maan spraken. Wij ervaren het als ‘gevoeligheid’ en realiseren ons niet dat het eigenlijk de supercharger van onze Superpower is❣️

Wij zijn verbonden met de elementen, verbonden met de getijden van het water, onze emoties, die komen en gaan als eb en vloed.
We zijn ook met de energie van de maan verbonden die opbouwt naar de volle maan toe en en weer afneemt naar de nieuwe maan.
Waar de mannelijke energie meer verbonden is met de energie van de zon voedt de vrouwelijke energie zich met de energie van de maan.
Wij laden onze vrouwelijke energie hiermee op.
Als we wakker worden kunnen we ons nog meer verbinden met de energie van de maan en als we samen komen bij volle maan ervaren we nog meer de kracht van het vrouwelijke dat steeds meer in ons wakker wordt.
Ik liep naar de wc en realiseerde mij dat wij, toen wij nog dichter bij de natuur en onze eigen natuur stonden, ‘ooit’ om deze tijd wakker werden om onze (volle) maanrituelen voor te bereiden en uit te voeren.
In de wereld waar we nu leven is de mannelijke energie, het hoofd, de ratio, dominant en zijn we gewend om s’nachts te slapen. We ervaren het als ‘hinderlijk’ en verstorend als we s’nachts wakker worden van het licht van de maan dat ons slaapritme verstoordt. En juist hier wordt het inzetten die vrouwelijke energie gevraagd: overgave, als je je over kunt geven aan de energie van de maan, contact kunt maken en haar kunt ontvangen zul je merken dat het je oplaadt en voedt.
Ik laat graag mijn gordijnen open en net als baden in de zon wat de mannelijke energie voedt ‘baad’ ik in de energie van de volle maan.
Het maakt daarbij niet uit of de maan achter de wolken is of stralend aan de heldere hemel staat en de wereld verlicht de energie is.
Als je wakker bent, weet dat je niet alleen bent. Veel vrouwen en mannen worden ‘gewekt’ door de maan, wakker omdat het tijd is om ‘wakker’ te worden en de vrouwelijke energie, de energie van het hart, te laten stromen. Ons hart te volgen i.p.v. het hoofd en de mannelijke energie die ons vrouwen ons van onszelf verwijdert, uit balans brengt en uiteindelijk opbrandt.
Toen ik 32 jaar was werd ik doorgaans elke nacht rond 3 uur wakker. In de Chinese orgaan klok is dat de overgang van het element hout naar metaal, het punt van de lever en de longen, de overgang van boosheid naar verdriet. In die periode van mijn leven vroeg het feit dat wij geen kinderen konden krijgen aandacht. Wij hadden besloten geen medische interventies, als IVF etc. te doen en ik moest verwerken dat wij samen geen kinderen konden krijgen, dat een plek geven. Omdat we, wat we niet in het dagbewust kunnen verwerken in de nacht omhoog komt hield dit mij letterlijk wakker.
Na de verwerking hiervan voelde ik dat ik ‘geroepen’ werd voor iets anders, mijn hartsverlangen maakte plaats voor een zielsverlangen. Iets ‘groters’ dan mijn persoonlijk verlangen. Zelfs dat het niet voor niets was dat ik geen kinderen kreeg. Ik werd uitgedaagd mijzelf te ontwikkelen, mijn intuïtie te ontwikkelen en de missie van mijn ziel te volgen.

De maan en het waken heeft mij geroepen om mijn eigen intuïtie te volgen en mijn eigen waarheid, spiritualiteit, te onderzoeken en te ontwikkelen. Pas toen ik dat vorm gegeven had kon ik me weer overgeven aan de slaap.
Over de hele wereld zijn er vrouwen (en mannen) die s’nachts tussen 3 en 4 uur wakker worden.
Ik heb wel eens gezegd: als we ons dan verbinden, en dat doen we natuurlijk onbewust al, dan versterken we deze vrouwelijke kracht in ons zelf en elkaar.
Marianne Willianson heeft in een van haar boeken, volgens mij in ‘In vrouwelijkheid’, beschreven hoe wij om 4 uur geroepen worden om onze rituelen voor te bereiden, ons te verbinden om onze vrouwelijke kracht te versterken.
Bijzonder dat zij nu ‘for President’ gaat en dat we nu in de golf zitten van de Blauwe Hand van een goede balans tussen geven en ontvangen. Deze volle maan omvat het unieke en expressieve zelf en de gezamenlijke eenheid die we delen. Dit is geen tweedeling, het is de essentie van diversiteit en inclusie.

De olie die bij deze energie hoort is de zwoele Jasmijn, deze wekt het heilige vrouwelijke in ons, het vermogen om nieuw leven, nieuwe mogelijkheden en kansen te creëren. Het is de olie van beëindigen en opnieuw beginnen, van geven en ontvangen, van liefde en sexualiteit.

“And there are never really endings, happy or otherwise. Things keep going on, they overlap and blur, your story is part of your sister’s story is part of many other stories, and there is no telling where any of them may lead.”
― Erin Morgenstern, The Night Circus

“En er zijn nooit echt eindes, gelukkig of anderszins. Dingen blijven doorgaan, ze overlappen en vervagen, je verhaal maakt deel uit van het verhaal van je zus, maakt deel uit van vele andere verhalen, en er is niet te zeggen waar een van hen naartoe kan leiden”.

Affirmatie: Creativiteit stroomt in elke cel van mijn lichaam, ik ben een krachtige creator.

Geniet van de energie van de Volle Maan & creatie 🌕

❤️ Caroline

Spearmint, ik spreek me vol zelfvertrouwen helder en eerlijk uit & volg mijn hart

Spearmint

Ik spreek me vol zelfvertrouwen helder en eerlijk uit en volg mijn hart

Ik heb de Spearmint vorige maand pas echt ontdekt! Eerder ervaarde ik deze als zoet en bedwelmend, het vloog me letterlijk naar de keel. Een maal maakte ik hazelnootijs met Spearmint en het was goddelijk maar daarna verloor ik de Spearmint uit het oog. Vorige maand ontdekte ik haar: een van de eerste kaarten van het Oracle of the Essences deck was voor mij de Spearmint. Vanaf dat moment smeerde ik haar op mijn keel en merkte dat deze voor mij bij het uitspreken beter werkte dan de heerlijke Whisper.
Spearmint verbindt het hart en keelchakra en nodigt uit het verlangen van het hart uit te spreken. Ik ben daar zo vaak op verwond dat ik mij nooit meer wilde uitspreken en op mijn 32e helemaal niet meer kon spreken. De blokkade op mijn keel was zo groot, uitspreken ervaarde ik alsof mijn keel gesnoerd werd en alsof het mijn dood beteknde. Door het trauma heen (en jaren therapie) ontdekte ik de schat: ik heb werkelijk wat te zeggen en kan anderen helpen door uit te spreken wat ik werkelijk voel. Ik hoef niet meer bang te zijn dat mijn kop eraf gaat of mij de mond gesnoerd. De Spearmint helpt bij de verbinding leggen tussen hart en de keel en helpt bij helder en eerlijk uitspreken.

De Spearmint, is een bijzondere combinatie van zacht, zoet en fris in een smaak. Het is de kruizemunt, zachter en minder scherp dan Peppermint. Het is verfrissend, geeft helderheid en focus. Spearmint verbindt het hart met het keelchakra. Het moedigt je aan te spreken en bevordert creatieve expressie bij schrijven en het uitspreken van jouw waarheid.
De blauw, groene Godin van creatieve expressie spreekt zich vanuit haar hart uit, zij stimuleert helderheid, eerlijkheid en compassie, met Passie. Dit geeft een grote energieflow in de wereld.

Spearmint is goed voor de spijsvertering, de ademhaling goede en is een goede ontstekingsremmer.
Kruizemunt wordt veel gebruikt in snoep, voor mondreiniging zoals in tandpasta en in cosmetica producten.

With 💚 Caroline

🌟 Yarrow Pom: ik bescherm je en laat je stralen 🌟

 

Yarrow Pom, Duizendblad met granaatappel 

🌟 Ik bescherm je en laat je stralen 🌟

Yarrow Pom is de olie van de eeuwige jeugd ook wel ‘fountain of the youth’ & ‘Get that Glow’ genaamd. 

Yarrow Pom is de donker blauwe olie die emotionele en energetische bescherming geeft. Zij beschermt tegen negatieve invloeden en energielekken. Mensen met angsten en zorgen kunnen door Yarrow Pom loskomen van deze zware gevoelens die hen overschaduwen. 

Zit je in een crisis of ben je getraumatiseerd?

Yarrow Pom helpt je deze stagnaties te doorbreken en laat de energie weer stromen. Het brengt je in een positieve Flow en laat je weer stralen. 

Yarrow Pom beschermt, versterkt en werkt anti-aging. De natuurlijke Botox. 

De essentiële olie van duizendblad wordt van oudsher gebruikt om de bloedstroom uit wonden te stoppen.

Duizendblad etherische olie staat bekend om zijn zoete aroma en levendige blauwe kleur. De blauwe kleur komt door de chamazuleen, (zoals in de blauwe kamille) het remt antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking. 

Duizendblad etherische olie is een extreem krachtige natuurlijke samentrekkende olie die de bloedsomloop bevordert. Ideaal als huidverzorging dus. De pipet op dit flesje zorgt ervoor dat je deze makkelijk toe kunt voegen aan je dag of nachtcrème. Ik voeg Yarrow Pin toe aan mijn dagcrème en voor de nacht gebruik ik op een basis van cocosolie de Yarrow Pom, kurkuma en Pink Pepper, een echte Power House blend! 

Yarrow Pom bevordert het genezen van de huid en werkt goed voor de behandeling van acne of voor het reguleren van een vette huid.

Duizendblad wordt gebruikt in aromatherapie voor arthritische en reumatische patiënten om de bloedcirculatie te verbeteren en om de ophoping van urinezuur in de spieren en gewrichten te voorkomen.

Duizendbladolie wordt vaak gebruikt om metabole functies te optimaliseren, de lever, maag en darmen te versterken en het haar sterker en gezonder te laten worden. De olie kan ook worden gebruikt om endocriene afscheidingen van hormonen en enzymen te reguleren, die actiever worden, terwijl het immuunsysteem wordt gestimuleerd.

Eigenschappen: ontstekingsremmend, anti-reumatisch, antiseptisch, krampstillend, adstringerend, en slijmoplossend. 

Goed te mengen met: 

Zwarte peper, Bergamot, Cederhout, Clary Sage, Cypress, Grapefruit, Lavendel, Neroli, Romeinse kamille, Vetiver en Ylang Ylang.

In dit filmpje introduceren dr. Hill & Emily Wright op de global convention de Yarrow Pom: https://youtu.be/1S5lyKUyK3s

Voor ieder die de global convention of summertourkit kochten, anderen mogen nog even wachten tot deze in de shop komt. 

With 💖 Caroline 

Kurkuma, ik herstel je op alle vlakken

Kurkuma: ik herstel je op alle vlakken

Ben je iets ‘verloren’?
Een droom, een illusie of is er iets anders ten einde gekomen?
Ben je gestagneerd op emotioneel, mentaal of geestelijk vlak?
Kurkuma helpt je de stagnatie te doorbreken en herstelt het natuurlijk evenwicht.
Kurkuma geeft je je Kracht en Vertrouwen terug.
Zoek je nieuwe mogelijkheden?
Kurkuma brengt je in contact met twee belangrijke Indiase goden Ganesh, de deva van kennis en wijsheid, met het olifanten hoofd, die hindernissen wegneemt en Lakshmi, de godin van Licht, rijkdom en geluk, en schoonheid, vruchtbaarheid en liefde die je op het Pad van nieuwe mogelijkheden brengen.

Op emotioneel vlak helpt Kurkuma je de deur te sluiten en maakt ruimte voor jouw nieuwe Pad waarin ogenschijnlijk onneembare hobbels afvlakken tot een bereisbaar Pad.

Kurkuma geeft je een energieboost en humeur, waardoor je lichter tegen het leven aankijkt.
Kurkuma bevat veel antioxidanten en werkt op cardiovasculair en cellulair niveau. Het bevordert de spijsvertering en werkt goed voor de lever.
Bij een (te) hoog cholesterol gehalte, bij suikerziekte en weinig energie zal kurkuma je helpen te herstellen en geeft nieuwe energie.
Kurkuma is een goede hersteller van de huid b.v. in je gezichtscrème en in een masker.

Ik heb een powerhouse olie voor de nacht op basis van cocosnootolie met kurkuma, pink pepper en Yarrow Pom: nog nooit zo’n zachte huid gehad.❣️

Ken je de Kurkumawortel?
Dat knalgele knolletje wat oranje, geel kleurt?
Het werkt goed voor het navelchakra en de zonnevlecht, het bevordert de creativiteit, enthousiasme en aantrekkingskracht. Het is zo krachtig dat het in India als kleurstof gebruikt wordt. Kurkuma en kurkuma essentiële olie zijn een belangrijk onderdeel van de traditionele Ayurvedische gezondheidsleer in India en kent een lange historie die moderne toepassingen van kurkuma in deze tijd hebben geïnspireerd. Kurkuma essentiële olie wordt gewonnen in Nepal en India door stoom distillatie van de kurkumawortel, of geelwortel. Het heeft twee unieke chemische bestanddelen, Turmeron en ar-Turmeron. Deze bestanddelen maken dat kurkuma essentieel is voor onze gezondheid. Kurkuma ondersteunt de natuurlijke functie van het immuunsysteem. Kurkuma bevordert een egale, gladde en stralende huid, samen met Frankincense herstelt het littekens en maakt de huid weer egaal. Deze essentiële olie is ook heerlijk om gerechten een pittige touch te geven.

Ken je Golden Milk? De gouden melk met kurkuma, lekker voor het slapen gaan? Hieronder deel ik het recept van Inge Out, voedingscoach.

Toepassing van kurkuma
• Neem in om de natuurlijke functies van het immuunsysteem te ondersteunen.
• Gebruik kurkuma naar wens bij vlekjes op de huid of als gezichtsmasker om de verschijning van oneffenheden te helpen verminderen of voor een gezond uitziende glans.
• Probeer 1-2 druppels in thee of water voor een subtiele kruidige smaak.
Ondersteunt bij
• Helpt gezonde metabolische functies ondersteunen
• Bevordert de algehele gezondheid van de cellen
• Helpt een gezonde cellulaire integriteit te ondersteunen
• Ondersteunt de natuurlijke afweer van het immuunsysteem
• Tijdens het vernevelen biedt kurkuma een emotionele oppepper en kan het uw humeur verbeteren
Dr. Hill introduceerde Turmeric tijdens Dream, de Global Convention.

Wil je de Golden Milk maken? Volg het recept van Inge Out van Puur van Inge

golden milk


Lavendel ontspan en geef je over

 

Let’s talk about Lavender

Lavendel: ontspan en geef je over 

Lavendel is de olie die ontspant. De olie die het stresshormoon cortisol verlaagt waardoor rust en ontspanning ontstaat in lichaam en geest. In deze hectische tijd vol spanning leven we met een verhoogd stressniveau waardoor we lavendel en andere ontspannende oliën nodig hebben voor de broodnodige ontspanning. 

Lavendel neemt je mee naar de grote paarse velden in de Provence waar de lavendel overvloedig bloeit. De lavendel van doTERRA komt uit Bulgarije waar de weersomstandigheden gunstig zijn voor het telen van krachtige lavendel. 

Ontspanning en het belang van magnesium 

In de bijnieren wordt cortisol aangemaakt en voor de aanmaak van cortisol is magnesium nodig. Als je veel cortisol aanmaakt doordat je veel stress hebt verbruik je je voorraad aan magnesium. Als je te weinig magnesium in het lijf hebt is het moeilijk om goed te ontspannen. De spieren verstijven en mogelijk ontstaat er kramp. Gebruik dan naast lavendel magnesium olie, spray en/of vlokken om de magnesium aan te vullen en van binnenuit beter te kunnen ontspannen. 

Ik neem lekker een lavendel bad met magnesium vlokken en wens je een ontspannen weekend! With 💜 Caroline

Lavender – lavandula angustifolia

Kalmerend en ontspannend, vermindert oneffenheden van de huid, rustgevende slaap, verzacht huidirritaties. Bij twijfel welke olie te gebruiken: gebruik lavender.

Werkingen, fysiek

Allergieën, verlies van eetlust, hartritme stoornissen, atherosclerose, muggebeten en steken, steenpuisten, blaren, werkt verzachtend op gespannen borsten, bij kanker en waterpokken, luieruitslag, urineafdrijvend, ideaal bij brandwonden, hooikoorts, menopauze, droge lippen, giardia, gas/winderigheid, droog of broos haar, slapeloosheid, jeuk, jetlag, liesbreuk, krentenbaard, hyperactiviteit, huiduitslag, hartaanval, beroerte, littekenherstellend, bij zonnebrand, spruw, teken, zweren, open been, duizeligheid, wonden, verwondingen enrimpels. 

Specifieke therapeutische werking

Kan in zuivere vorm worden toegepast. Breng direct op de plek aan of op de reflexpunten

Verstuif of inhaleer de geur

Breng 1-2 druppels onder de tong aan (bv bij hooikoorts)

Druppel puur op een brandwond

Groeipijn bij kinderen: masseren met een (maximaal) 4%-verdunning in een basisolie.

Let op: niet innemen met jodium- en ijzer bevattende medicamenten! Mengt zich goed met: de meeste oliën, vooral citrusolien, clary sage en geranium

Werking emotioneel

Verwerken van misbruik, kalmeert opwinding en angst. Helpt bij postnatale depressie, stemmingswisselingen, menopauze, mentale stress. Stimuleert het parasympathischzenuwstelsel, post-partumperiode, werkt rustgevend en kalmerend. Bij spanning en teruggetrokkenheid. Beschermt tegen negativiteit, stress, prikkelbaarheid, extreme stemmingen, melancholie, depressie. Lavendel brengt evenwicht en ontspanning. Schenkt liefde en tederheid.

Psychologisch geurtype

Het lavendeltype draagt een emotioneel probleem met zich mee, dat zijn oorzaak vindt in de jeugd. Deze mens heeft onder de plak gezeten van zijn ouders die grote verwachtingen van hem hadden. Omdat hij hun wensen niet heeft kunnen waarmaken zoals dat verwacht werd, wordt dit type geplaagd door schuldgevoelens en vindt hij zichzelf niet veel waard. Deze persoonlijkheid heeft problemen om een verbinding aan te gaan met zichzelf en daardoor ook met anderen. Deze levenshouding zal zich dan ook voortzetten bij andere, emotionele contacten. Vroeger waren het de ouders, nu kan het de partner zijn waarbij dit type het gevoel heeft tekort te schieten. Dit type moet allereerst leren zich van het juk van zijn ouders te bevrijden om de mogelijkheden van zijn eigen bron, het eigen Ik te leren kennen.

Chakra

lavendel harmonieert met het kruinchakra.

Geurmeditatie

Niets moet, niets hoeft dan alleen maar jezelf zijn.

Spiritueel

In de traditionele aromatherapie staat lavendel bekend als de meest veelzijdige olie die er is. Zoals zo vaak het geval is, bestaan er ook hier parallellen tussen het lichamelijke en het subtiele niveau. Toepassing van lavendel op energetisch niveau werkt eveneens kalmerend, reinigend en evenwichtscheppend. De evenwichtscheppende eigenschappen zijn vooral duidelijk te zien met betrekking tot het chakra-systeem, waar lavendel de hogere en de lagere chakra’s met elkaar in evenwicht brengt. Net zoals vetiver heeft lavendel een positieve uitwerking op alle chakra’s en heeft ze zowel een kalmerend als een energetiserend effect. Haar uitwerking op de zonnevlecht helpt heftige emoties te kalmeren. De sterkste affiniteit vertoont lavendel echter met de kruinchakra. Mensen die in trance-toestand als medium fungeren, zullen merken dat zij door deze olie een dieperetrance kunnen bereiken. Een andere evenwichtscheppende, harmoniserende werking van lavendel is dat ze het ons makkelijker maakt onze spiritualiteit te integreren in het leven van alledag. Lavendel is ook een van de olieën in de diffuser in huis of kantoor de ruimte kan zuiveren van negatieve energieën.

Dan Hellen Venix voor het laatste gedeelte van de tekst