Yarrow Pom, ik bescherm je en laat je Stralen 🌟

Yarrow Pom, Duizendblad met granaatappel

🌟 Ik bescherm je en laat je stralen 🌟

Yarrow Pom is de olie van de eeuwige jeugd ook wel ‘fountain of the youth’ & ‘Get that Glow’ genaamd.
Yarrow Pom is de donker blauwe olie die emotionele en energetische bescherming geeft. Zij beschermt tegen negatieve invloeden en energielekken. Mensen met angsten en zorgen kunnen door Yarrow Pom loskomen van deze zware gevoelens die hen overschaduwen.
Zit je in een crisis of ben je getraumatiseerd?
Yarrow Pom helpt je deze stagnaties te doorbreken en laat de energie weer stromen. Het brengt je in een positieve Flow en laat je weer stralen.
Yarrow Pom beschermt, versterkt en werkt anti-aging. De natuurlijke Botox.

De essentiële olie van duizendblad wordt van oudsher gebruikt om de bloedstroom uit wonden te stoppen.
Duizendblad etherische olie staat bekend om zijn zoete aroma en levendige blauwe kleur. De blauwe kleur komt door de chamazuleen, (zoals in de blauwe kamille) het remt antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking.

Duizendblad etherische olie is een extreem krachtige natuurlijke samentrekkende olie die de bloedsomloop bevordert. Ideaal als huidverzorging dus. De pipet op dit flesje zorgt ervoor dat je deze makkelijk toe kunt voegen aan je dag of nachtcrème. Ik voeg Yarrow Pin toe aan mijn dagcrème en voor de nacht gebruik ik op een basis van cocosolie de Yarrow Pom, kurkuma en Pink Pepper, een echte Power House blend!

Yarrow Pom bevordert het genezen van de huid en werkt goed voor de behandeling van acne of voor het reguleren van een vette huid.
Duizendblad wordt gebruikt in aromatherapie voor arthritische en reumatische patiënten om de bloedcirculatie te verbeteren en om de ophoping van urinezuur in de spieren en gewrichten te voorkomen.

Duizendbladolie wordt vaak gebruikt om metabole functies te optimaliseren, de lever, maag en darmen te versterken en het haar sterker en gezonder te laten worden. De olie kan ook worden gebruikt om endocriene afscheidingen van hormonen en enzymen te reguleren, die actiever worden, terwijl het immuunsysteem wordt gestimuleerd.

Eigenschappen: ontstekingsremmend, anti-reumatisch, antiseptisch, krampstillend, adstringerend, en slijmoplossend.

Goed te mengen met:
Zwarte peper, Bergamot, Cederhout, Clary Sage, Cypress, Grapefruit, Lavendel, Neroli, Romeinse kamille, Vetiver en Ylang Ylang.

In dit filmpje introduceren dr. Hill & Emily Wright op de global convention de Yarrow Pom: https://youtu.be/1S5lyKUyK3s

Voor ieder die de global convention of summertourkit kochten, anderen mogen nog even wachten tot deze in de shop komt.

With 💖 Caroline

http://crazyoilladies.com/2019/07/13/🌟-yarrow-pom-ik-…aat-je-stralen-🌟/

Jasmijn: creativiteit stroomt in elke cel van mijn lichaam, ik ben een krachtige creator

Vannacht om 3.48 uur werd ik wakker.
Helder als glas in het schijnsel van de volle maan.
Ik herinner me de vrouwen waarmee ik gisteren en eerder over hun gevoeligheid voor de maan spraken. Wij ervaren het als ‘gevoeligheid’ en realiseren ons niet dat het eigenlijk de supercharger van onze Superpower is❣️

Wij zijn verbonden met de elementen, verbonden met de getijden van het water, onze emoties, die komen en gaan als eb en vloed.
We zijn ook met de energie van de maan verbonden die opbouwt naar de volle maan toe en en weer afneemt naar de nieuwe maan.
Waar de mannelijke energie meer verbonden is met de energie van de zon voedt de vrouwelijke energie zich met de energie van de maan.
Wij laden onze vrouwelijke energie hiermee op.
Als we wakker worden kunnen we ons nog meer verbinden met de energie van de maan en als we samen komen bij volle maan ervaren we nog meer de kracht van het vrouwelijke dat steeds meer in ons wakker wordt.
Ik liep naar de wc en realiseerde mij dat wij, toen wij nog dichter bij de natuur en onze eigen natuur stonden, ‘ooit’ om deze tijd wakker werden om onze (volle) maanrituelen voor te bereiden en uit te voeren.
In de wereld waar we nu leven is de mannelijke energie, het hoofd, de ratio, dominant en zijn we gewend om s’nachts te slapen. We ervaren het als ‘hinderlijk’ en verstorend als we s’nachts wakker worden van het licht van de maan dat ons slaapritme verstoordt. En juist hier wordt het inzetten die vrouwelijke energie gevraagd: overgave, als je je over kunt geven aan de energie van de maan, contact kunt maken en haar kunt ontvangen zul je merken dat het je oplaadt en voedt.
Ik laat graag mijn gordijnen open en net als baden in de zon wat de mannelijke energie voedt ‘baad’ ik in de energie van de volle maan.
Het maakt daarbij niet uit of de maan achter de wolken is of stralend aan de heldere hemel staat en de wereld verlicht de energie is.
Als je wakker bent, weet dat je niet alleen bent. Veel vrouwen en mannen worden ‘gewekt’ door de maan, wakker omdat het tijd is om ‘wakker’ te worden en de vrouwelijke energie, de energie van het hart, te laten stromen. Ons hart te volgen i.p.v. het hoofd en de mannelijke energie die ons vrouwen ons van onszelf verwijdert, uit balans brengt en uiteindelijk opbrandt.
Toen ik 32 jaar was werd ik doorgaans elke nacht rond 3 uur wakker. In de Chinese orgaan klok is dat de overgang van het element hout naar metaal, het punt van de lever en de longen, de overgang van boosheid naar verdriet. In die periode van mijn leven vroeg het feit dat wij geen kinderen konden krijgen aandacht. Wij hadden besloten geen medische interventies, als IVF etc. te doen en ik moest verwerken dat wij samen geen kinderen konden krijgen, dat een plek geven. Omdat we, wat we niet in het dagbewust kunnen verwerken in de nacht omhoog komt hield dit mij letterlijk wakker.
Na de verwerking hiervan voelde ik dat ik ‘geroepen’ werd voor iets anders, mijn hartsverlangen maakte plaats voor een zielsverlangen. Iets ‘groters’ dan mijn persoonlijk verlangen. Zelfs dat het niet voor niets was dat ik geen kinderen kreeg. Ik werd uitgedaagd mijzelf te ontwikkelen, mijn intuïtie te ontwikkelen en de missie van mijn ziel te volgen.

De maan en het waken heeft mij geroepen om mijn eigen intuïtie te volgen en mijn eigen waarheid, spiritualiteit, te onderzoeken en te ontwikkelen. Pas toen ik dat vorm gegeven had kon ik me weer overgeven aan de slaap.
Over de hele wereld zijn er vrouwen (en mannen) die s’nachts tussen 3 en 4 uur wakker worden.
Ik heb wel eens gezegd: als we ons dan verbinden, en dat doen we natuurlijk onbewust al, dan versterken we deze vrouwelijke kracht in ons zelf en elkaar.
Marianne Willianson heeft in een van haar boeken, volgens mij in ‘In vrouwelijkheid’, beschreven hoe wij om 4 uur geroepen worden om onze rituelen voor te bereiden, ons te verbinden om onze vrouwelijke kracht te versterken.
Bijzonder dat zij nu ‘for President’ gaat en dat we nu in de golf zitten van de Blauwe Hand van een goede balans tussen geven en ontvangen. Deze volle maan omvat het unieke en expressieve zelf en de gezamenlijke eenheid die we delen. Dit is geen tweedeling, het is de essentie van diversiteit en inclusie.

De olie die bij deze energie hoort is de zwoele Jasmijn, deze wekt het heilige vrouwelijke in ons, het vermogen om nieuw leven, nieuwe mogelijkheden en kansen te creëren. Het is de olie van beëindigen en opnieuw beginnen, van geven en ontvangen, van liefde en sexualiteit.

“And there are never really endings, happy or otherwise. Things keep going on, they overlap and blur, your story is part of your sister’s story is part of many other stories, and there is no telling where any of them may lead.”
― Erin Morgenstern, The Night Circus

“En er zijn nooit echt eindes, gelukkig of anderszins. Dingen blijven doorgaan, ze overlappen en vervagen, je verhaal maakt deel uit van het verhaal van je zus, maakt deel uit van vele andere verhalen, en er is niet te zeggen waar een van hen naartoe kan leiden”.

Affirmatie: Creativiteit stroomt in elke cel van mijn lichaam, ik ben een krachtige creator.

Geniet van de energie van de Volle Maan & creatie 🌕

❤️ Caroline

Spearmint, ik spreek me vol zelfvertrouwen helder en eerlijk uit & volg mijn hart

Spearmint

Ik spreek me vol zelfvertrouwen helder en eerlijk uit en volg mijn hart

Ik heb de Spearmint vorige maand pas echt ontdekt! Eerder ervaarde ik deze als zoet en bedwelmend, het vloog me letterlijk naar de keel. Een maal maakte ik hazelnootijs met Spearmint en het was goddelijk maar daarna verloor ik de Spearmint uit het oog. Vorige maand ontdekte ik haar: een van de eerste kaarten van het Oracle of the Essences deck was voor mij de Spearmint. Vanaf dat moment smeerde ik haar op mijn keel en merkte dat deze voor mij bij het uitspreken beter werkte dan de heerlijke Whisper.
Spearmint verbindt het hart en keelchakra en nodigt uit het verlangen van het hart uit te spreken. Ik ben daar zo vaak op verwond dat ik mij nooit meer wilde uitspreken en op mijn 32e helemaal niet meer kon spreken. De blokkade op mijn keel was zo groot, uitspreken ervaarde ik alsof mijn keel gesnoerd werd en alsof het mijn dood beteknde. Door het trauma heen (en jaren therapie) ontdekte ik de schat: ik heb werkelijk wat te zeggen en kan anderen helpen door uit te spreken wat ik werkelijk voel. Ik hoef niet meer bang te zijn dat mijn kop eraf gaat of mij de mond gesnoerd. De Spearmint helpt bij de verbinding leggen tussen hart en de keel en helpt bij helder en eerlijk uitspreken.

De Spearmint, is een bijzondere combinatie van zacht, zoet en fris in een smaak. Het is de kruizemunt, zachter en minder scherp dan Peppermint. Het is verfrissend, geeft helderheid en focus. Spearmint verbindt het hart met het keelchakra. Het moedigt je aan te spreken en bevordert creatieve expressie bij schrijven en het uitspreken van jouw waarheid.
De blauw, groene Godin van creatieve expressie spreekt zich vanuit haar hart uit, zij stimuleert helderheid, eerlijkheid en compassie, met Passie. Dit geeft een grote energieflow in de wereld.

Spearmint is goed voor de spijsvertering, de ademhaling goede en is een goede ontstekingsremmer.
Kruizemunt wordt veel gebruikt in snoep, voor mondreiniging zoals in tandpasta en in cosmetica producten.

With 💚 Caroline

🌟 Yarrow Pom: ik bescherm je en laat je stralen 🌟

 

Yarrow Pom, Duizendblad met granaatappel 

🌟 Ik bescherm je en laat je stralen 🌟

Yarrow Pom is de olie van de eeuwige jeugd ook wel ‘fountain of the youth’ & ‘Get that Glow’ genaamd. 

Yarrow Pom is de donker blauwe olie die emotionele en energetische bescherming geeft. Zij beschermt tegen negatieve invloeden en energielekken. Mensen met angsten en zorgen kunnen door Yarrow Pom loskomen van deze zware gevoelens die hen overschaduwen. 

Zit je in een crisis of ben je getraumatiseerd?

Yarrow Pom helpt je deze stagnaties te doorbreken en laat de energie weer stromen. Het brengt je in een positieve Flow en laat je weer stralen. 

Yarrow Pom beschermt, versterkt en werkt anti-aging. De natuurlijke Botox. 

De essentiële olie van duizendblad wordt van oudsher gebruikt om de bloedstroom uit wonden te stoppen.

Duizendblad etherische olie staat bekend om zijn zoete aroma en levendige blauwe kleur. De blauwe kleur komt door de chamazuleen, (zoals in de blauwe kamille) het remt antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking. 

Duizendblad etherische olie is een extreem krachtige natuurlijke samentrekkende olie die de bloedsomloop bevordert. Ideaal als huidverzorging dus. De pipet op dit flesje zorgt ervoor dat je deze makkelijk toe kunt voegen aan je dag of nachtcrème. Ik voeg Yarrow Pin toe aan mijn dagcrème en voor de nacht gebruik ik op een basis van cocosolie de Yarrow Pom, kurkuma en Pink Pepper, een echte Power House blend! 

Yarrow Pom bevordert het genezen van de huid en werkt goed voor de behandeling van acne of voor het reguleren van een vette huid.

Duizendblad wordt gebruikt in aromatherapie voor arthritische en reumatische patiënten om de bloedcirculatie te verbeteren en om de ophoping van urinezuur in de spieren en gewrichten te voorkomen.

Duizendbladolie wordt vaak gebruikt om metabole functies te optimaliseren, de lever, maag en darmen te versterken en het haar sterker en gezonder te laten worden. De olie kan ook worden gebruikt om endocriene afscheidingen van hormonen en enzymen te reguleren, die actiever worden, terwijl het immuunsysteem wordt gestimuleerd.

Eigenschappen: ontstekingsremmend, anti-reumatisch, antiseptisch, krampstillend, adstringerend, en slijmoplossend. 

Goed te mengen met: 

Zwarte peper, Bergamot, Cederhout, Clary Sage, Cypress, Grapefruit, Lavendel, Neroli, Romeinse kamille, Vetiver en Ylang Ylang.

In dit filmpje introduceren dr. Hill & Emily Wright op de global convention de Yarrow Pom: https://youtu.be/1S5lyKUyK3s

Voor ieder die de global convention of summertourkit kochten, anderen mogen nog even wachten tot deze in de shop komt. 

With 💖 Caroline 

Kurkuma, ik herstel je op alle vlakken

Kurkuma: ik herstel je op alle vlakken

Ben je iets ‘verloren’?
Een droom, een illusie of is er iets anders ten einde gekomen?
Ben je gestagneerd op emotioneel, mentaal of geestelijk vlak?
Kurkuma helpt je de stagnatie te doorbreken en herstelt het natuurlijk evenwicht.
Kurkuma geeft je je Kracht en Vertrouwen terug.
Zoek je nieuwe mogelijkheden?
Kurkuma brengt je in contact met twee belangrijke Indiase goden Ganesh, de deva van kennis en wijsheid, met het olifanten hoofd, die hindernissen wegneemt en Lakshmi, de godin van Licht, rijkdom en geluk, en schoonheid, vruchtbaarheid en liefde die je op het Pad van nieuwe mogelijkheden brengen.

Op emotioneel vlak helpt Kurkuma je de deur te sluiten en maakt ruimte voor jouw nieuwe Pad waarin ogenschijnlijk onneembare hobbels afvlakken tot een bereisbaar Pad.

Kurkuma geeft je een energieboost en humeur, waardoor je lichter tegen het leven aankijkt.
Kurkuma bevat veel antioxidanten en werkt op cardiovasculair en cellulair niveau. Het bevordert de spijsvertering en werkt goed voor de lever.
Bij een (te) hoog cholesterol gehalte, bij suikerziekte en weinig energie zal kurkuma je helpen te herstellen en geeft nieuwe energie.
Kurkuma is een goede hersteller van de huid b.v. in je gezichtscrème en in een masker.

Ik heb een powerhouse olie voor de nacht op basis van cocosnootolie met kurkuma, pink pepper en Yarrow Pom: nog nooit zo’n zachte huid gehad.❣️

Ken je de Kurkumawortel?
Dat knalgele knolletje wat oranje, geel kleurt?
Het werkt goed voor het navelchakra en de zonnevlecht, het bevordert de creativiteit, enthousiasme en aantrekkingskracht. Het is zo krachtig dat het in India als kleurstof gebruikt wordt. Kurkuma en kurkuma essentiële olie zijn een belangrijk onderdeel van de traditionele Ayurvedische gezondheidsleer in India en kent een lange historie die moderne toepassingen van kurkuma in deze tijd hebben geïnspireerd. Kurkuma essentiële olie wordt gewonnen in Nepal en India door stoom distillatie van de kurkumawortel, of geelwortel. Het heeft twee unieke chemische bestanddelen, Turmeron en ar-Turmeron. Deze bestanddelen maken dat kurkuma essentieel is voor onze gezondheid. Kurkuma ondersteunt de natuurlijke functie van het immuunsysteem. Kurkuma bevordert een egale, gladde en stralende huid, samen met Frankincense herstelt het littekens en maakt de huid weer egaal. Deze essentiële olie is ook heerlijk om gerechten een pittige touch te geven.

Ken je Golden Milk? De gouden melk met kurkuma, lekker voor het slapen gaan? Hieronder deel ik het recept van Inge Out, voedingscoach.

Toepassing van kurkuma
• Neem in om de natuurlijke functies van het immuunsysteem te ondersteunen.
• Gebruik kurkuma naar wens bij vlekjes op de huid of als gezichtsmasker om de verschijning van oneffenheden te helpen verminderen of voor een gezond uitziende glans.
• Probeer 1-2 druppels in thee of water voor een subtiele kruidige smaak.
Ondersteunt bij
• Helpt gezonde metabolische functies ondersteunen
• Bevordert de algehele gezondheid van de cellen
• Helpt een gezonde cellulaire integriteit te ondersteunen
• Ondersteunt de natuurlijke afweer van het immuunsysteem
• Tijdens het vernevelen biedt kurkuma een emotionele oppepper en kan het uw humeur verbeteren
Dr. Hill introduceerde Turmeric tijdens Dream, de Global Convention.

Wil je de Golden Milk maken? Volg het recept van Inge Out van Puur van Inge

golden milk


Lavendel ontspan en geef je over

 

Let’s talk about Lavender

Lavendel: ontspan en geef je over 

Lavendel is de olie die ontspant. De olie die het stresshormoon cortisol verlaagt waardoor rust en ontspanning ontstaat in lichaam en geest. In deze hectische tijd vol spanning leven we met een verhoogd stressniveau waardoor we lavendel en andere ontspannende oliën nodig hebben voor de broodnodige ontspanning. 

Lavendel neemt je mee naar de grote paarse velden in de Provence waar de lavendel overvloedig bloeit. De lavendel van doTERRA komt uit Bulgarije waar de weersomstandigheden gunstig zijn voor het telen van krachtige lavendel. 

Ontspanning en het belang van magnesium 

In de bijnieren wordt cortisol aangemaakt en voor de aanmaak van cortisol is magnesium nodig. Als je veel cortisol aanmaakt doordat je veel stress hebt verbruik je je voorraad aan magnesium. Als je te weinig magnesium in het lijf hebt is het moeilijk om goed te ontspannen. De spieren verstijven en mogelijk ontstaat er kramp. Gebruik dan naast lavendel magnesium olie, spray en/of vlokken om de magnesium aan te vullen en van binnenuit beter te kunnen ontspannen. 

Ik neem lekker een lavendel bad met magnesium vlokken en wens je een ontspannen weekend! With 💜 Caroline

Lavender – lavandula angustifolia

Kalmerend en ontspannend, vermindert oneffenheden van de huid, rustgevende slaap, verzacht huidirritaties. Bij twijfel welke olie te gebruiken: gebruik lavender.

Werkingen, fysiek

Allergieën, verlies van eetlust, hartritme stoornissen, atherosclerose, muggebeten en steken, steenpuisten, blaren, werkt verzachtend op gespannen borsten, bij kanker en waterpokken, luieruitslag, urineafdrijvend, ideaal bij brandwonden, hooikoorts, menopauze, droge lippen, giardia, gas/winderigheid, droog of broos haar, slapeloosheid, jeuk, jetlag, liesbreuk, krentenbaard, hyperactiviteit, huiduitslag, hartaanval, beroerte, littekenherstellend, bij zonnebrand, spruw, teken, zweren, open been, duizeligheid, wonden, verwondingen enrimpels. 

Specifieke therapeutische werking

Kan in zuivere vorm worden toegepast. Breng direct op de plek aan of op de reflexpunten

Verstuif of inhaleer de geur

Breng 1-2 druppels onder de tong aan (bv bij hooikoorts)

Druppel puur op een brandwond

Groeipijn bij kinderen: masseren met een (maximaal) 4%-verdunning in een basisolie.

Let op: niet innemen met jodium- en ijzer bevattende medicamenten! Mengt zich goed met: de meeste oliën, vooral citrusolien, clary sage en geranium

Werking emotioneel

Verwerken van misbruik, kalmeert opwinding en angst. Helpt bij postnatale depressie, stemmingswisselingen, menopauze, mentale stress. Stimuleert het parasympathischzenuwstelsel, post-partumperiode, werkt rustgevend en kalmerend. Bij spanning en teruggetrokkenheid. Beschermt tegen negativiteit, stress, prikkelbaarheid, extreme stemmingen, melancholie, depressie. Lavendel brengt evenwicht en ontspanning. Schenkt liefde en tederheid.

Psychologisch geurtype

Het lavendeltype draagt een emotioneel probleem met zich mee, dat zijn oorzaak vindt in de jeugd. Deze mens heeft onder de plak gezeten van zijn ouders die grote verwachtingen van hem hadden. Omdat hij hun wensen niet heeft kunnen waarmaken zoals dat verwacht werd, wordt dit type geplaagd door schuldgevoelens en vindt hij zichzelf niet veel waard. Deze persoonlijkheid heeft problemen om een verbinding aan te gaan met zichzelf en daardoor ook met anderen. Deze levenshouding zal zich dan ook voortzetten bij andere, emotionele contacten. Vroeger waren het de ouders, nu kan het de partner zijn waarbij dit type het gevoel heeft tekort te schieten. Dit type moet allereerst leren zich van het juk van zijn ouders te bevrijden om de mogelijkheden van zijn eigen bron, het eigen Ik te leren kennen.

Chakra

lavendel harmonieert met het kruinchakra.

Geurmeditatie

Niets moet, niets hoeft dan alleen maar jezelf zijn.

Spiritueel

In de traditionele aromatherapie staat lavendel bekend als de meest veelzijdige olie die er is. Zoals zo vaak het geval is, bestaan er ook hier parallellen tussen het lichamelijke en het subtiele niveau. Toepassing van lavendel op energetisch niveau werkt eveneens kalmerend, reinigend en evenwichtscheppend. De evenwichtscheppende eigenschappen zijn vooral duidelijk te zien met betrekking tot het chakra-systeem, waar lavendel de hogere en de lagere chakra’s met elkaar in evenwicht brengt. Net zoals vetiver heeft lavendel een positieve uitwerking op alle chakra’s en heeft ze zowel een kalmerend als een energetiserend effect. Haar uitwerking op de zonnevlecht helpt heftige emoties te kalmeren. De sterkste affiniteit vertoont lavendel echter met de kruinchakra. Mensen die in trance-toestand als medium fungeren, zullen merken dat zij door deze olie een dieperetrance kunnen bereiken. Een andere evenwichtscheppende, harmoniserende werking van lavendel is dat ze het ons makkelijker maakt onze spiritualiteit te integreren in het leven van alledag. Lavendel is ook een van de olieën in de diffuser in huis of kantoor de ruimte kan zuiveren van negatieve energieën.

Dan Hellen Venix voor het laatste gedeelte van de tekst

Green Mandarin: ik verzacht je, ik verfris je & laat je tintelen 💦

Green mandarin: a story of innovation, een verhaal over innovatie
Ik verzacht je, ik verfris je en laat je tintelen 💦

De zoete en frisse geur van de green mandarin brengt me terug naar Sinterklaasavond, de geur van clementines met die hele dunne schil. Cupping met green mandarin laat alles in mij tintelen, alsof mijn hele systeem in werking gezet wordt, ik tintel van top tot teen!
De green mandarin is de niet rijpe rode mandarijn die van de mandarijnen bomen afvalt voor de oogst. Voorheen werd deze afgevoerd bij het afval en na het ontdekken van de kracht en werking van deze groene mandarijn levert dit voor de telers geld op voordat de werkelijke oogst van de rode mandarijn plaatsvindt.

Groene mandarijn is heel bijzonder omdat zij niet fotosensitief is dus bij zonlicht kun je deze gewoon op de huid gebruiken. Het geeft je energie, is vochtinbrengend en kalmeert de zenuwen. Als je geraakt bent of overgevoelig kalmeert het je gevoelens en emoties. Een olie die een boost geeft aan je immuunsysteem en goed voor het cardio- vasculair systeem en de spijsvertering is. Het stimuleert de ademhaling en heeft vergelijkbare eigenschappen als Melaleuca voor huid en haar. Green mandarin heeft een bloemige ondertoon waardoor het graag in de parfumindustrie gebruikt wordt en het geeft haar bloemige aroma af in natuurlijke parfums.

De oorsprong van de Green Mandarin ligt in zuid oost Azië en de Filipijnen. In 1850 werd het voor het eerst in Europa gekweekt in zuid Italië en daar groeide deze goed. Halverwege de jaren ‘60 zijn er veel Italianen naar Zuid Brazilië geëmigreerd, zij vonden daar de perfecte omstandigheden voor het verbouwen van citrusoliën.
Enzo is een van de Italiaanse planters, de 4e generatie uit een telers familie waar doTERRA mee graag mee samenwerkt. Bekijk het filmpje over de oogst van de green mandarin:
Sourcing green mandarin https://youtu.be/urqrE8Twqhw

Geniet van Green Mandarin, with love Caroline

Sweet dreams

⭐️ S W E E T D R E A M S ⭐️

Kleine kinderen en slapen..
.. ook ik kan er ondertussen een boek over schrijven (en dan nog twijfel ik of ik het dan red met 1 boek ).

Laten we het zo zeggen, onze dames hebben niet echt de slaapgenen van hun mama geërfd . Emma (3,5) slaapt ondertussen de nacht wel door, maar staat ‘s ochtends om 6.00u al weer te stuiteren naast haar (en ons) bed. Rise and shine! ☀️✨ Nu is dat op zich niet zo’n ramp, daar leer je wel mee leven. Ik kan jullie bijna zeggen dat je tijd over hebt als je dag al zo vroeg begint..

Maar wij zijn naast Emma gezegend met nog zo’n wakkere dame. Onze Sofie (10 maanden) vindt de wereld veel te interessant en slapen is nou eenmaal voor mietjes. Deze dame is daarnaast ook nog een echte hongerwolf en geniet ‘s nachts nog van 2 voedingen (en ja, die heeft ze echt nodig.. trust me, die discussie heb ik al met vele mede-mama’s gehad ).

Het begrip slaapgebrek is ons dan ook niet vreemd en Bart (mijn schat en de liefste papa) en ik hebben ons al omgedoopt tot Team No-Sleep. Het is best een gezellig team en als je aan wil sluiten roep je maar .

Het heugelijke feit is dat ik de wereld van DoTerra in gekropen ben. Enthousiast als ik ben, begon ik mijn olie-zoektocht dan ook meteen in de doorslaaphoek. En dan kom je wel een beetje van een koude kermis thuis…
Want holy moly, wat zijn er ontzettend veel blends en tips op oliegebied voor het doorslapen zeg! Ik verdronk in de hoeveelheid pins op Pinterest en de informatie op verschillende Facebook-groepen.

Toch was er 1 lichtpuntje. De meeste blends kwamen wel aardig overeen. Vaak zat er lavendel in en het mooie is dat die olie natuurlijk in mijn starterskit zat (ik ben begonnen met de Family Essential kit). Hoopvol begon ik met deze mooie olie. Emma vond hem ook heerlijk en was helemaal blij. Dat gaf mij moed . Welgeteld 1 nacht heeft Emma er een half uur langer door geslapen (we hebben het 3 weken volgehouden met de lavendel, want ‘de olie moet zijn werk kunnen doen’).

Nou laat ik mij niet zo snel uit het veld slaan en ook Emma werd steeds enthousiaster. We hebben blends geprobeerd met bergamot, juniper berry, vetiver, breathe, lemon, cedarwood, serenity en naja, noem ze allemaal maar op. Wat voor mij prima werkte, bleek bij Emma niets op slaapgebied te doen..
Uiteindelijk kan ik zeggen dat we nu eindelijk na een half jaar zoeken de perfecte blend hebben gevonden (met speciale dank aan Wendy Weber): Vetiver en Breathe (of Air zoals hij tegenwoordig heet). 1 druppel van beide in de diffuser en onze meiden slapen als roosjes tot, jawel, half 8! ✨ En ik kan jullie zeggen dat voelt echt als uit slapen voor ons!

Wat ik hiermee ook wil zeggen, volg je gevoel met het gebruik van de oliën. Wat voor de een werkt hoeft echt niet voor de ander te werken. We zijn allemaal uniek en ieder heeft zijn eigen voorkeur. Het magische van kinderen vind ik dat zij zo goed naar hun gevoel luisteren. Daar leer ik elke dag weer van. Ik ben onwijs blij dat doTerra op mijn pad gekomen is en ontdek elke dag weer!

Nu nog op zoek naar dé blend voor tandjes die doorkomen . Tips zijn welkom!

Liefs Kiri

https://www.facebook.com/crazyoilmoms/

Gele ster ik neem stralend mijn plek in! PETITGRAIN ik verfris je en geef je nieuwe energie!

de Gele Ster daagt uit
tot harmonie
vrede & balans
zodat alle talenten
aan het Licht komen
en jouw Ster gaat stralen

de Gele Ster nodigt je uit
je plek in te nemen
voorbij de schaduw
In het Licht
alle talenten
in te zetten
en jouw Ster te laten stralen

de Gele Ster verlicht
maakt creatieve energie vrij
geeft verbinding
en samenwerking
waardoor ieder op de eigen plek
gaat stralen!

DNAffirmatie: ik neem Stralend mijn plek in!

De essentiële olie die bij het gele ster pad hoort is de Petitgrain.

Petitgrain: ik verfris je en geef je nieuwe energie!

Petitgrain is de olie van verfrissing, ontspanning, het vernieuwen van je energie en in het Licht te gaan staan.
Als je loom en moe bent en je benen aanvoelen alsof ze van deeg zijn neem de Petitgrain, een olie die ontspant, verfrist en direct nieuwe energie geeft.
PETITGRAIN wordt gemaakt van de bladeren van de sinaasappel boom en heeft naast haar opwekkende werking een sterk ontspannende werking, zij kan een vervanger van de ontspannende werking van de lavendel zijn. Heerlijk op het hart en de zonnevlecht in deze tijd dat het donkerder wordt en we het licht en de warmte nog kunnen opladen voor we weer in het donker en naar binnen gaan. Mij verfrist het en het geeft me nieuwe energie. PETITGRAIN is de olie voor na-, en voorjaar voor het behouden van energie en het opladen van energie op het moment het donkerder wordt en het licht weer meer gaat schijnen.
De PETITGRAIN is de olie van het gele Sterpad: stralend je plek innnemen!
Licht en vrolijk, een olie waarmee je jouw batterij weer kunt opladen. Het zal je niet verbazen dat het een antidepressivum is en vermoeidheid en slapeloosheid vermindert.

Neem de PETITGRAIN om je energie op te laden en stralend je plek in te nemen.

Crazy Oil groet, Caroline

Petitgrain wordt gewonnen uit de bladeren van de sinaasappelboom en is dan ook nauwverwant aan neroli. De geuren van deze twee olieën lijken wel wat op elkaar, hoewel petigrain scherper is. Neroli werkt echter in op de hoogste paranormale of spirituele gebieden van het denken, terwijl petitgrain zich meer richt tot het bewuste, verstandelijke denken. Inhaleer deze olie als je behoefte hebt aan helderheid van geest.

Petitgrain -citrus aurantium-

Belangrijkste algemene toepassingen: depressie, focus, vet haar, Stress, opbeurend.

Algemene toepassingsmethoden:

Topisch: Kan in zuivere vorm worden toegepast (zonder verdunning) wanneer het plaatselijk wordt gebruikt. Direct aanbrengen op plaatsen waar nodig is of op de reflex punten.
Aromatisch: Verstuif of inhaleer de geur direct.
Innemen: Neem een kleine hoeveelheid in capsule in.

Eigenschappen: antibacterieel, anti infectueus, ontstekingsremmend, antioxidant, antiseptisch, krampstillend en stimulerend (spijsvertering, zenuwstelsel).

Historisch gebruik: Petitgrain (Van het Franse Petitgrain dat ‘kleine korrel’ betekent) Ontleent zijn naam aan de winning van de olie die ooit van de groene onrijpe sinaasappels kwam, toen ze nog maar de grootte van een kers hadden. Deze olie wordt nu verkregen uit de bladeren van de plant. Vanwege de aangename geur past men Petitgrain zeer intensief toe in parfums en cosmetica van hoogwaardige kwaliteit.

Andere mogelijke toepassingen: deze olie kan helpen bij acne, vermoeidheid, winderigheid, slapeloosheid en overmatige transpiratie.

Aangetast(e) lichaamsproces(sen): Emotioneel evenwicht.

Aromatisch invloed: Petitgrain is verkwikkend en verfrissend, stimuleert de zintuigen, verdrijft verwarring, verminderd mentale vermoeidheid en depressie. Het kan ook helpen om de geest te stimuleren, het geheugen te ondersteunen en het hart te verblijden.

Oraal gebruik als voedingssupplement: Petitgrain wordt algemeen als veilig beschouwd (gras) voor gebruik in kleine hoeveelheden als smaakstof of voedingsadditief door de FDA. Verdun een druppel olie in een tl. honing of een 120 ml drank (bv soja of rijst melk). Niet te gebruiken voor kinderen onder de zes jaar. Gebruik met de nodige voorzichtigheid en met grotere verdunning voor kinderen van zes jaar en ouder.

Veiligheidsinstructies : kan bij sommige personen lichte huidirritatie veroorzaken.

Indeling van de samenstelling: versterkend, wijziger en personificatie.

Werkt goed in combinatie met: bergamot, scharlei, kruidnagel, geranium, jasmijn, lavendel, sinaasappel en rozemarijn.

Reuk: type: boventoon (5-20% van de samenstelling); Geur: fris, bloemen, citrus, lichter in geur dan neroli en lichtjes houtachtig.

Dank Helen Vennix voor het samenstellen van het laatste gedeelte van de tekst.

Tijm: ik breng je terug in de realiteit van alle dag

 

Thyme – thymus vulgaris

Tijm: ik breng je terug in de realiteit van elke dag.

Ik open je en laat je gevoelens weer vrij stromen.

De geur van de kleine, krachtige blaadjes van Tijm nemen ons mee naar een zwoele avond in een Italiaans dorpje…… 

De geur komt je tegemoet als tijm overvloedig aan het Italiaanse eten toegevoegd wordt. De tijm mengt met het vlees en de groente en geeft door het langzaam gaarstoven de kracht van de essentiële olie af. 

De kracht van tijm reinigt en dringt diep door in onze holten in het hoofd en in de borstkas. Tijm doet daar zijn slijmoplossend werk. 

Als je ademhaling stagneert, je hart dicht zit en je de verbinding met je gevoelens kwijt bent. Als de emoties jouw holten laten dichtslibben. 

Als de holten vol zitten ben je meestal boos op je naaste(n), je partner of kinderen. Boos zijn op je naasten, de mensen van wie je houdt, valt niet mee in een wereld waarin de meesten mensen niet geleerd hebben om om emoties en gevoelens te uiten. Net zoals het uiten van liefde belangrijk is, is het uiten van emoties als boosheid, frustratie en verdriet in het contact met degene met wie je samenleeft belangrijk. 

Neem dit serieus en ontdek wat je binnen houdt. Als je deze boosheid ontdekt en uit, geef je jezelf weer de ruimte om je hart te openen en de liefde voor je naasten te laten stromen en te ontvangen. Wees niet bang daardoor de ander te verliezen maar neem de ruimte het contact met jezelf te herstellen en het contact met de ander te verdiepen. Ga ervoor tijm zal je de kracht geven. 

Tijm is een krachtige olie die je terugbrengt bij de realiteit.

Heb je een oppepper nodig? 

Een die je weer terugbrengt uit je (droom) wereld in de wereld van alle dag? Gebruik tijm! 

Maak een roller met Tijm en eucalyptus, vul deze af met cocosolie en rol het op je borst. Je voelt de oliën in je borstkas trekken en daar het slijm, wat de doorstroming stagneert, oplost. 

Neem de ruimte om datgene wat je dwars zit, zowel fysiek, de slijm, als emotioneel de boosheid, vrij te geven. 

With love, 

Caroline 

Werking fysiek

Antiviraal, anti bacterieel, met een breed spectrum, zeer krachtig.

Schimmelwerend en dodend, een oppepper van het hart. 

Specifieke therapeutische werking

Acné (witte staphylococcen) , Bevalling, Bronchitis, Cervicitis (catarrale ontsteking v/d baarmoederhals), Cystitis: blaasontsteking, Eczeem, droge en natte oorontsteking, sinusitis.

Psychologisch geurtype

Het tijmtype kan niet voor zichzelf opkomen. Hij zit onder de plak van zijn omgeving. Dit type moet eerst weten wat hij werkelijk wil, zich een doel stellen dat hij wil bereiken en dan assertiever opkomen voor zijn ideeën of idealen.

Spiritueel

Tijmolie heeft een versterkende en enrgie-opwekkende werking op elk niveau : fysiek, mentaal, emotioneel, enz… Volgens Scot Cunningham heeft ze het effect dat ze het intuïtieve denken enigszins blokkeert ten gunste van het bewuste, verstandelijke denken. Het is nuttig dit in gedachten te houden en tijm dus alleen te gebruiken als een bewust redenerend denken – dit in tegenstelling tot spiritueel intuïtieve of paranormale inspanning – gevraagd wordt. Dit bijzondere effect van tijm kan van groot nut zijn voor dromerige, afwezige mensen die de neiging hebben zo in te gaan in hun spirituele leven dat zij in het leven van alledag maar moeilijk functioneren, of voor iemand die na een lange periode van afzondering of na het volgen van onderricht van een spiritueel meester weer naar het werk terugkeert. Op zulke momenten kan het zeer moeilijk zijn de gewone routine weer op te vatten. Enkele druppels tijm,  s’morgens in het bad of het inhaleren van een druppel op een tissue kan hierbij helpen.

Dank Hellen Venix voor het laatste gedeelte van de tekst