Lavendel ontspan en geef je over

 

Let’s talk about Lavender

Lavendel: ontspan en geef je over 

Lavendel is de olie die ontspant. De olie die het stresshormoon cortisol verlaagt waardoor rust en ontspanning ontstaat in lichaam en geest. In deze hectische tijd vol spanning leven we met een verhoogd stressniveau waardoor we lavendel en andere ontspannende oliën nodig hebben voor de broodnodige ontspanning. 

Lavendel neemt je mee naar de grote paarse velden in de Provence waar de lavendel overvloedig bloeit. De lavendel van doTERRA komt uit Bulgarije waar de weersomstandigheden gunstig zijn voor het telen van krachtige lavendel. 

Ontspanning en het belang van magnesium 

In de bijnieren wordt cortisol aangemaakt en voor de aanmaak van cortisol is magnesium nodig. Als je veel cortisol aanmaakt doordat je veel stress hebt verbruik je je voorraad aan magnesium. Als je te weinig magnesium in het lijf hebt is het moeilijk om goed te ontspannen. De spieren verstijven en mogelijk ontstaat er kramp. Gebruik dan naast lavendel magnesium olie, spray en/of vlokken om de magnesium aan te vullen en van binnenuit beter te kunnen ontspannen. 

Ik neem lekker een lavendel bad met magnesium vlokken en wens je een ontspannen weekend! With 💜 Caroline

Lavender – lavandula angustifolia

Kalmerend en ontspannend, vermindert oneffenheden van de huid, rustgevende slaap, verzacht huidirritaties. Bij twijfel welke olie te gebruiken: gebruik lavender.

Werkingen, fysiek

Allergieën, verlies van eetlust, hartritme stoornissen, atherosclerose, muggebeten en steken, steenpuisten, blaren, werkt verzachtend op gespannen borsten, bij kanker en waterpokken, luieruitslag, urineafdrijvend, ideaal bij brandwonden, hooikoorts, menopauze, droge lippen, giardia, gas/winderigheid, droog of broos haar, slapeloosheid, jeuk, jetlag, liesbreuk, krentenbaard, hyperactiviteit, huiduitslag, hartaanval, beroerte, littekenherstellend, bij zonnebrand, spruw, teken, zweren, open been, duizeligheid, wonden, verwondingen enrimpels. 

Specifieke therapeutische werking

Kan in zuivere vorm worden toegepast. Breng direct op de plek aan of op de reflexpunten

Verstuif of inhaleer de geur

Breng 1-2 druppels onder de tong aan (bv bij hooikoorts)

Druppel puur op een brandwond

Groeipijn bij kinderen: masseren met een (maximaal) 4%-verdunning in een basisolie.

Let op: niet innemen met jodium- en ijzer bevattende medicamenten! Mengt zich goed met: de meeste oliën, vooral citrusolien, clary sage en geranium

Werking emotioneel

Verwerken van misbruik, kalmeert opwinding en angst. Helpt bij postnatale depressie, stemmingswisselingen, menopauze, mentale stress. Stimuleert het parasympathischzenuwstelsel, post-partumperiode, werkt rustgevend en kalmerend. Bij spanning en teruggetrokkenheid. Beschermt tegen negativiteit, stress, prikkelbaarheid, extreme stemmingen, melancholie, depressie. Lavendel brengt evenwicht en ontspanning. Schenkt liefde en tederheid.

Psychologisch geurtype

Het lavendeltype draagt een emotioneel probleem met zich mee, dat zijn oorzaak vindt in de jeugd. Deze mens heeft onder de plak gezeten van zijn ouders die grote verwachtingen van hem hadden. Omdat hij hun wensen niet heeft kunnen waarmaken zoals dat verwacht werd, wordt dit type geplaagd door schuldgevoelens en vindt hij zichzelf niet veel waard. Deze persoonlijkheid heeft problemen om een verbinding aan te gaan met zichzelf en daardoor ook met anderen. Deze levenshouding zal zich dan ook voortzetten bij andere, emotionele contacten. Vroeger waren het de ouders, nu kan het de partner zijn waarbij dit type het gevoel heeft tekort te schieten. Dit type moet allereerst leren zich van het juk van zijn ouders te bevrijden om de mogelijkheden van zijn eigen bron, het eigen Ik te leren kennen.

Chakra

lavendel harmonieert met het kruinchakra.

Geurmeditatie

Niets moet, niets hoeft dan alleen maar jezelf zijn.

Spiritueel

In de traditionele aromatherapie staat lavendel bekend als de meest veelzijdige olie die er is. Zoals zo vaak het geval is, bestaan er ook hier parallellen tussen het lichamelijke en het subtiele niveau. Toepassing van lavendel op energetisch niveau werkt eveneens kalmerend, reinigend en evenwichtscheppend. De evenwichtscheppende eigenschappen zijn vooral duidelijk te zien met betrekking tot het chakra-systeem, waar lavendel de hogere en de lagere chakra’s met elkaar in evenwicht brengt. Net zoals vetiver heeft lavendel een positieve uitwerking op alle chakra’s en heeft ze zowel een kalmerend als een energetiserend effect. Haar uitwerking op de zonnevlecht helpt heftige emoties te kalmeren. De sterkste affiniteit vertoont lavendel echter met de kruinchakra. Mensen die in trance-toestand als medium fungeren, zullen merken dat zij door deze olie een dieperetrance kunnen bereiken. Een andere evenwichtscheppende, harmoniserende werking van lavendel is dat ze het ons makkelijker maakt onze spiritualiteit te integreren in het leven van alledag. Lavendel is ook een van de olieën in de diffuser in huis of kantoor de ruimte kan zuiveren van negatieve energieën.

Dan Hellen Venix voor het laatste gedeelte van de tekst

Green Mandarin: ik verzacht je, ik verfris je & laat je tintelen 💦

Green mandarin: a story of innovation, een verhaal over innovatie
Ik verzacht je, ik verfris je en laat je tintelen 💦

De zoete en frisse geur van de green mandarin brengt me terug naar Sinterklaasavond, de geur van clementines met die hele dunne schil. Cupping met green mandarin laat alles in mij tintelen, alsof mijn hele systeem in werking gezet wordt, ik tintel van top tot teen!
De green mandarin is de niet rijpe rode mandarijn die van de mandarijnen bomen afvalt voor de oogst. Voorheen werd deze afgevoerd bij het afval en na het ontdekken van de kracht en werking van deze groene mandarijn levert dit voor de telers geld op voordat de werkelijke oogst van de rode mandarijn plaatsvindt.

Groene mandarijn is heel bijzonder omdat zij niet fotosensitief is dus bij zonlicht kun je deze gewoon op de huid gebruiken. Het geeft je energie, is vochtinbrengend en kalmeert de zenuwen. Als je geraakt bent of overgevoelig kalmeert het je gevoelens en emoties. Een olie die een boost geeft aan je immuunsysteem en goed voor het cardio- vasculair systeem en de spijsvertering is. Het stimuleert de ademhaling en heeft vergelijkbare eigenschappen als Melaleuca voor huid en haar. Green mandarin heeft een bloemige ondertoon waardoor het graag in de parfumindustrie gebruikt wordt en het geeft haar bloemige aroma af in natuurlijke parfums.

De oorsprong van de Green Mandarin ligt in zuid oost Azië en de Filipijnen. In 1850 werd het voor het eerst in Europa gekweekt in zuid Italië en daar groeide deze goed. Halverwege de jaren ‘60 zijn er veel Italianen naar Zuid Brazilië geëmigreerd, zij vonden daar de perfecte omstandigheden voor het verbouwen van citrusoliën.
Enzo is een van de Italiaanse planters, de 4e generatie uit een telers familie waar doTERRA mee graag mee samenwerkt. Bekijk het filmpje over de oogst van de green mandarin:
Sourcing green mandarin https://youtu.be/urqrE8Twqhw

Geniet van Green Mandarin, with love Caroline

Sweet dreams

⭐️ S W E E T D R E A M S ⭐️

Kleine kinderen en slapen..
.. ook ik kan er ondertussen een boek over schrijven (en dan nog twijfel ik of ik het dan red met 1 boek ).

Laten we het zo zeggen, onze dames hebben niet echt de slaapgenen van hun mama geërfd . Emma (3,5) slaapt ondertussen de nacht wel door, maar staat ‘s ochtends om 6.00u al weer te stuiteren naast haar (en ons) bed. Rise and shine! ☀️✨ Nu is dat op zich niet zo’n ramp, daar leer je wel mee leven. Ik kan jullie bijna zeggen dat je tijd over hebt als je dag al zo vroeg begint..

Maar wij zijn naast Emma gezegend met nog zo’n wakkere dame. Onze Sofie (10 maanden) vindt de wereld veel te interessant en slapen is nou eenmaal voor mietjes. Deze dame is daarnaast ook nog een echte hongerwolf en geniet ‘s nachts nog van 2 voedingen (en ja, die heeft ze echt nodig.. trust me, die discussie heb ik al met vele mede-mama’s gehad ).

Het begrip slaapgebrek is ons dan ook niet vreemd en Bart (mijn schat en de liefste papa) en ik hebben ons al omgedoopt tot Team No-Sleep. Het is best een gezellig team en als je aan wil sluiten roep je maar .

Het heugelijke feit is dat ik de wereld van DoTerra in gekropen ben. Enthousiast als ik ben, begon ik mijn olie-zoektocht dan ook meteen in de doorslaaphoek. En dan kom je wel een beetje van een koude kermis thuis…
Want holy moly, wat zijn er ontzettend veel blends en tips op oliegebied voor het doorslapen zeg! Ik verdronk in de hoeveelheid pins op Pinterest en de informatie op verschillende Facebook-groepen.

Toch was er 1 lichtpuntje. De meeste blends kwamen wel aardig overeen. Vaak zat er lavendel in en het mooie is dat die olie natuurlijk in mijn starterskit zat (ik ben begonnen met de Family Essential kit). Hoopvol begon ik met deze mooie olie. Emma vond hem ook heerlijk en was helemaal blij. Dat gaf mij moed . Welgeteld 1 nacht heeft Emma er een half uur langer door geslapen (we hebben het 3 weken volgehouden met de lavendel, want ‘de olie moet zijn werk kunnen doen’).

Nou laat ik mij niet zo snel uit het veld slaan en ook Emma werd steeds enthousiaster. We hebben blends geprobeerd met bergamot, juniper berry, vetiver, breathe, lemon, cedarwood, serenity en naja, noem ze allemaal maar op. Wat voor mij prima werkte, bleek bij Emma niets op slaapgebied te doen..
Uiteindelijk kan ik zeggen dat we nu eindelijk na een half jaar zoeken de perfecte blend hebben gevonden (met speciale dank aan Wendy Weber): Vetiver en Breathe (of Air zoals hij tegenwoordig heet). 1 druppel van beide in de diffuser en onze meiden slapen als roosjes tot, jawel, half 8! ✨ En ik kan jullie zeggen dat voelt echt als uit slapen voor ons!

Wat ik hiermee ook wil zeggen, volg je gevoel met het gebruik van de oliën. Wat voor de een werkt hoeft echt niet voor de ander te werken. We zijn allemaal uniek en ieder heeft zijn eigen voorkeur. Het magische van kinderen vind ik dat zij zo goed naar hun gevoel luisteren. Daar leer ik elke dag weer van. Ik ben onwijs blij dat doTerra op mijn pad gekomen is en ontdek elke dag weer!

Nu nog op zoek naar dé blend voor tandjes die doorkomen . Tips zijn welkom!

Liefs Kiri

https://www.facebook.com/crazyoilmoms/

Gele ster ik neem stralend mijn plek in! PETITGRAIN ik verfris je en geef je nieuwe energie!

de Gele Ster daagt uit
tot harmonie
vrede & balans
zodat alle talenten
aan het Licht komen
en jouw Ster gaat stralen

de Gele Ster nodigt je uit
je plek in te nemen
voorbij de schaduw
In het Licht
alle talenten
in te zetten
en jouw Ster te laten stralen

de Gele Ster verlicht
maakt creatieve energie vrij
geeft verbinding
en samenwerking
waardoor ieder op de eigen plek
gaat stralen!

DNAffirmatie: ik neem Stralend mijn plek in!

De essentiële olie die bij het gele ster pad hoort is de Petitgrain.

Petitgrain: ik verfris je en geef je nieuwe energie!

Petitgrain is de olie van verfrissing, ontspanning, het vernieuwen van je energie en in het Licht te gaan staan.
Als je loom en moe bent en je benen aanvoelen alsof ze van deeg zijn neem de Petitgrain, een olie die ontspant, verfrist en direct nieuwe energie geeft.
PETITGRAIN wordt gemaakt van de bladeren van de sinaasappel boom en heeft naast haar opwekkende werking een sterk ontspannende werking, zij kan een vervanger van de ontspannende werking van de lavendel zijn. Heerlijk op het hart en de zonnevlecht in deze tijd dat het donkerder wordt en we het licht en de warmte nog kunnen opladen voor we weer in het donker en naar binnen gaan. Mij verfrist het en het geeft me nieuwe energie. PETITGRAIN is de olie voor na-, en voorjaar voor het behouden van energie en het opladen van energie op het moment het donkerder wordt en het licht weer meer gaat schijnen.
De PETITGRAIN is de olie van het gele Sterpad: stralend je plek innnemen!
Licht en vrolijk, een olie waarmee je jouw batterij weer kunt opladen. Het zal je niet verbazen dat het een antidepressivum is en vermoeidheid en slapeloosheid vermindert.

Neem de PETITGRAIN om je energie op te laden en stralend je plek in te nemen.

Crazy Oil groet, Caroline

Petitgrain wordt gewonnen uit de bladeren van de sinaasappelboom en is dan ook nauwverwant aan neroli. De geuren van deze twee olieën lijken wel wat op elkaar, hoewel petigrain scherper is. Neroli werkt echter in op de hoogste paranormale of spirituele gebieden van het denken, terwijl petitgrain zich meer richt tot het bewuste, verstandelijke denken. Inhaleer deze olie als je behoefte hebt aan helderheid van geest.

Petitgrain -citrus aurantium-

Belangrijkste algemene toepassingen: depressie, focus, vet haar, Stress, opbeurend.

Algemene toepassingsmethoden:

Topisch: Kan in zuivere vorm worden toegepast (zonder verdunning) wanneer het plaatselijk wordt gebruikt. Direct aanbrengen op plaatsen waar nodig is of op de reflex punten.
Aromatisch: Verstuif of inhaleer de geur direct.
Innemen: Neem een kleine hoeveelheid in capsule in.

Eigenschappen: antibacterieel, anti infectueus, ontstekingsremmend, antioxidant, antiseptisch, krampstillend en stimulerend (spijsvertering, zenuwstelsel).

Historisch gebruik: Petitgrain (Van het Franse Petitgrain dat ‘kleine korrel’ betekent) Ontleent zijn naam aan de winning van de olie die ooit van de groene onrijpe sinaasappels kwam, toen ze nog maar de grootte van een kers hadden. Deze olie wordt nu verkregen uit de bladeren van de plant. Vanwege de aangename geur past men Petitgrain zeer intensief toe in parfums en cosmetica van hoogwaardige kwaliteit.

Andere mogelijke toepassingen: deze olie kan helpen bij acne, vermoeidheid, winderigheid, slapeloosheid en overmatige transpiratie.

Aangetast(e) lichaamsproces(sen): Emotioneel evenwicht.

Aromatisch invloed: Petitgrain is verkwikkend en verfrissend, stimuleert de zintuigen, verdrijft verwarring, verminderd mentale vermoeidheid en depressie. Het kan ook helpen om de geest te stimuleren, het geheugen te ondersteunen en het hart te verblijden.

Oraal gebruik als voedingssupplement: Petitgrain wordt algemeen als veilig beschouwd (gras) voor gebruik in kleine hoeveelheden als smaakstof of voedingsadditief door de FDA. Verdun een druppel olie in een tl. honing of een 120 ml drank (bv soja of rijst melk). Niet te gebruiken voor kinderen onder de zes jaar. Gebruik met de nodige voorzichtigheid en met grotere verdunning voor kinderen van zes jaar en ouder.

Veiligheidsinstructies : kan bij sommige personen lichte huidirritatie veroorzaken.

Indeling van de samenstelling: versterkend, wijziger en personificatie.

Werkt goed in combinatie met: bergamot, scharlei, kruidnagel, geranium, jasmijn, lavendel, sinaasappel en rozemarijn.

Reuk: type: boventoon (5-20% van de samenstelling); Geur: fris, bloemen, citrus, lichter in geur dan neroli en lichtjes houtachtig.

Dank Helen Vennix voor het samenstellen van het laatste gedeelte van de tekst.

Tijm: ik breng je terug in de realiteit van alle dag

 

Thyme – thymus vulgaris

Tijm: ik breng je terug in de realiteit van elke dag.

Ik open je en laat je gevoelens weer vrij stromen.

De geur van de kleine, krachtige blaadjes van Tijm nemen ons mee naar een zwoele avond in een Italiaans dorpje…… 

De geur komt je tegemoet als tijm overvloedig aan het Italiaanse eten toegevoegd wordt. De tijm mengt met het vlees en de groente en geeft door het langzaam gaarstoven de kracht van de essentiële olie af. 

De kracht van tijm reinigt en dringt diep door in onze holten in het hoofd en in de borstkas. Tijm doet daar zijn slijmoplossend werk. 

Als je ademhaling stagneert, je hart dicht zit en je de verbinding met je gevoelens kwijt bent. Als de emoties jouw holten laten dichtslibben. 

Als de holten vol zitten ben je meestal boos op je naaste(n), je partner of kinderen. Boos zijn op je naasten, de mensen van wie je houdt, valt niet mee in een wereld waarin de meesten mensen niet geleerd hebben om om emoties en gevoelens te uiten. Net zoals het uiten van liefde belangrijk is, is het uiten van emoties als boosheid, frustratie en verdriet in het contact met degene met wie je samenleeft belangrijk. 

Neem dit serieus en ontdek wat je binnen houdt. Als je deze boosheid ontdekt en uit, geef je jezelf weer de ruimte om je hart te openen en de liefde voor je naasten te laten stromen en te ontvangen. Wees niet bang daardoor de ander te verliezen maar neem de ruimte het contact met jezelf te herstellen en het contact met de ander te verdiepen. Ga ervoor tijm zal je de kracht geven. 

Tijm is een krachtige olie die je terugbrengt bij de realiteit.

Heb je een oppepper nodig? 

Een die je weer terugbrengt uit je (droom) wereld in de wereld van alle dag? Gebruik tijm! 

Maak een roller met Tijm en eucalyptus, vul deze af met cocosolie en rol het op je borst. Je voelt de oliën in je borstkas trekken en daar het slijm, wat de doorstroming stagneert, oplost. 

Neem de ruimte om datgene wat je dwars zit, zowel fysiek, de slijm, als emotioneel de boosheid, vrij te geven. 

With love, 

Caroline 

Werking fysiek

Antiviraal, anti bacterieel, met een breed spectrum, zeer krachtig.

Schimmelwerend en dodend, een oppepper van het hart. 

Specifieke therapeutische werking

Acné (witte staphylococcen) , Bevalling, Bronchitis, Cervicitis (catarrale ontsteking v/d baarmoederhals), Cystitis: blaasontsteking, Eczeem, droge en natte oorontsteking, sinusitis.

Psychologisch geurtype

Het tijmtype kan niet voor zichzelf opkomen. Hij zit onder de plak van zijn omgeving. Dit type moet eerst weten wat hij werkelijk wil, zich een doel stellen dat hij wil bereiken en dan assertiever opkomen voor zijn ideeën of idealen.

Spiritueel

Tijmolie heeft een versterkende en enrgie-opwekkende werking op elk niveau : fysiek, mentaal, emotioneel, enz… Volgens Scot Cunningham heeft ze het effect dat ze het intuïtieve denken enigszins blokkeert ten gunste van het bewuste, verstandelijke denken. Het is nuttig dit in gedachten te houden en tijm dus alleen te gebruiken als een bewust redenerend denken – dit in tegenstelling tot spiritueel intuïtieve of paranormale inspanning – gevraagd wordt. Dit bijzondere effect van tijm kan van groot nut zijn voor dromerige, afwezige mensen die de neiging hebben zo in te gaan in hun spirituele leven dat zij in het leven van alledag maar moeilijk functioneren, of voor iemand die na een lange periode van afzondering of na het volgen van onderricht van een spiritueel meester weer naar het werk terugkeert. Op zulke momenten kan het zeer moeilijk zijn de gewone routine weer op te vatten. Enkele druppels tijm,  s’morgens in het bad of het inhaleren van een druppel op een tissue kan hierbij helpen.

Dank Hellen Venix voor het laatste gedeelte van de tekst 

Alice in doTERRA land, over overtuigingen en hoe we onze eigen wereld creëren.

Alice in doTERRA land
‘Over overtuigingen en hoe we onze ‘eigen’ wereld creëeren’.

Dat geloof ik niet!’ zei Alice.
‘O nee?’ zei de koningin op medelijdende toon.
‘Probeer het nog eens: haal diep adem en doe je ogen dicht’.
Alice lachte. ‘Proberen heeft geen zin’, zei ze, ‘onmogelijke dingen kun je niet geloven’.
‘Je hebt vast te weinig geoefend’, zei de koningin.
‘Toen ik zo oud was als jij, deed ik het elke dag een half uur.
Het kwam zelfs voor, dat ik nog voor het ontbijt maar liefst zes onmogelijke dingen geloofde’.

Uit Lewis Caroll, achter de spiegel.

Onze overtuigingen, zoals wij de werkelijkheid ervaren, hebben
een grote invloed op ons gedrag. We geloven erin alsof dat de (enige) waarheid is.
Ze motiveren ons en geven vorm aan wat we doen.
Ze geven een betekenis aan de wereld om ons heen.
We creëren onze werkelijkheid rondom onze krachtgevende en beperkende overtuigingen en creëren daarmee onze werkelijkheid.
Ze gaan niet over de realiteit, maar geven een betekenis of verklaring aan dat wat wij als realiteit beschouwen.

Het is moeilijk wat dan ook aan te leren als je niet gelooft dat dat prettig kan zijn en dat je er baat bij zult hebben (logisch niveau).

Andersom werkt dit ook. Denk maar aan het placebo-effect: patiënten worden beter als ze geloven dat ze een werkzaam medicijn hebben gekregen ook al bevat de placebo geen werkzame stoffen.
Je overtuigingen hebben direct invloed op je omgeving, op je gedrag en op de realiteit die jij creëert.
Overtuigingen leren we van ouders en anderen autoriteitsfiguren zoals leraren, leidinggevenden, familie leden en goeroes en met deze ‘bril’ kijken we naar de wereld, deze overtuigingen hebben wij verinnerlijkt in ons systeem.

In een gesprek willen sommigen de ander daar van overtuigen alsof dat de enige werkelijkheid is, dan komen we in dualiteit:
jij hebt gelijk of ik heb gelijk.
Als je de ander wilt overtuigen van jouw gelijk loop je kans dat je het contact met jezelf en de ander verliest. Dan merk je dat jouw overtuiging voor de ander niet klopt, deze leeft in een ‘andere’ werkelijkheid, kijkt door een andere bril.

De wereld waarin een persoon gelijk heeft bestaat allang niet meer.
Als we met vijf mensen naar een voorwerp kijken nemen wij alle vijf iets anders waar.
In trainingen zet ik een beker in het midden en laat ieder zijn of haar waarneming verwoorden. Een ziet mijn beker, de ander een groene beker, weer een ander een beker met een tekst, weer een ander houdt niet van groen!
Er is geen zelfde waarneming, iedereen heeft ‘gelijk’ vanuit het eigen perspectief.

Ben jij je bewust van je krachtgevende en beperkende overtuigingen en hoe ga je daarmee om?

Gisteren las ik een discussie over de waarde van de oliën.
Ze zijn duur, beter beginnen met minder en stap voor stap opbouwen.
Ben je je bewust hoe jouw overtuiging ‘ze zijn duur’ van invloed is op jouw gedrag en daarmee een drempel opwerpt en dat dit het gedrag van anderen kan beïnvloeden?

Is dat ook werkelijk wat jij wilt en wat de ander bedoelt?

Ik heb in mijn doTERRA bizz wel meegemaakt dat mensen waarvan ik ‘verwachtte’ dat zij het niet zouden kunnen betalen instapten met een grote kit, omdat ik hen vroeg wat zij wilden.
Vraag wat mensen willen ipv in te vullen voor de ander.
Onderzoek of het issue ‘geld’ of wat dan ook jouw issue is of ook werkelijk van de ander of dat het een dekmantel is voor een ander bezwaar. ‘Mijn man gelooft niet in de oliën b.v.’ I.p.v. in te gaan op de man en het geloof kun je ook je eigen olie verhaal vertellen.

Meestal trekken we mensen aan die dezelfde overtuigingen hebben en spiegelt de ander jouw overtuigingen. Ik adviseer je dan het gesprek met jezelf aan te gaan ipv het gesprek met de ander.
Onderzoek jouw overtuigingen en zet de beperkende om naar krachtgevende zodat jij eerst jezelf overtuigd. Hierdoor hoef je een ander niet meer te overtuigen maar door jouw verhaal te vertellen blijf je bij jezelf en jouw verhaal is uiteindelijk het meest krachtige in het overtuigen van de ander.

De doTERRA reis is er een van de producten en mensen, business en persoonlijke ontwikkeling.
Het is belangrijk te weten wat jouw krachtgevende en beperkende overtuigingen zijn. En dat je weet wat jouw drijfveren zijn en de drijfveren van de ander.
B.v. gezondheid, groei ontwikkeling, geld verdienen etc.

Drijfveren kunnen bestaan uit drijfveren vanuit Pijn: B.v. ziekte en tekort en vanuit Passie: B.v. gezondheid en overvloed.

Inderdaad de essentiële oliën waar wij mee werken zijn heel kostbaar! Omdat het pure oliën zijn heb je er weinig van nodig en omdat het direct inwerkt op het systeem kan het daar het helende werk doen en bevorder je gezondheid ipv dat je je bezighoudt met het bestrijden van ziekte.
Een van mijn drijfveren is genezing: het voorkomen van ziekte.
Ik richt me graag op datgene wat ‘achter de ziekte’ ligt om de ziekte te voorkomen, vandaar dat de werking van de emotionele oliën me boeit. Want alle heling op mentaal en emotioneel niveau voorkomt dat de energie blokkeert en een ‘ziekte’ in het lichaam ontstaat.

Bij een bepaald onderzoek werd een aantal kinderen in 2 groepen verdeeld, die elk hetzelfde gemiddelde IQ hadden. Aan de leraren werd verteld dat de ene groep een hoog IQ had en naar verwachting betere prestaties zouden leveren dan de andere. Hoewel het enige verschil tussen beide groepen bestond uit de verwachting van de leraren (een bepaalde overtuiging dus), behaalde de groep met het ‘hoge IQ’ veel betere resultaten dan de andere groep toen er enige tijd later opnieuw werd getest.
Dit effect en het placebo-effect worden ‘zichzelf waarmakende voorspellingen’ genoemd. Belangrijk is om te leren zoveel mogelijk positieve en bekrachtigende overtuigingen voor jezelf te creëren, want wat je gelooft wordt waar.

Raakt deze blog jou en wil je aan de slag met jouw overtuigingen?
Wil je een oefening doen waarin je de kracht van een overtuiging en de invloed op je lichaam, je emoties, je gevoelens en je gedachten kunt ervaren pb me je mailadres: caroline@crazyoilladies.com

Crazy Oil groet, Caroline

BeYOUtiful: ik neem je, door jouw diepten, mee naar grote hoogten

BeYOUtiful: ik neem je, door jouw diepten, mee naar grote hoogten

In de Autumn kit zit de BeYOUtiful! De BeYOUtiful touch is hier nog niet verkrijgbaar, dus hier alvast een voorproefje van deze heerlijke Touch roller.

Be YOU tiful draait om jou! Om jouw diepten en hoogten om jouw Beauty, van binnen en van buiten.

Beautiful is mysterieus, boeiend, ze ‘vangt’ je en neemt je mee naar grote hoogte en diepten. Ze neemt je mee in je diepten en verlicht je stemming, ze verhoogt de energie van je lichaam en geest.

De zachte geur van de Beautiful Touch neemt je mee naar buiten, de bloeiende Osmanthus, de pit van Lime, het verlichtende effect van bergamot en de Frankincense die dat versterkt.

Ze is als Suzanne…
Ze neemt je mee naar haar plek langs het water
Je hoort de boten langs varen
Je kunt de hele nacht aan de rivier blijven
Je weet dat ze een beetje gek is
Maar je wilt bij haar blijven
Ze geeft je thee en sinaasappels
En als je haar wilt zeggen dat je haar niet lief kunt hebben
Neemt ze je mee op haar golven
En de rivier weet dat je altijd van haar gehouden hebt
dat je haar blind volgt
En je weet dat ze je vertrouwt
Als je haar perfecte lichaam aanraakt met je geest
Dan neemt ze je aan de hand mee langs de rivier
En je wilt met haar reizen
Je weet dat je haar kunt vertrouwen
Ze raakte jouw perfecte lichaam aan met haar geest…

Leonard Cohen

Suzanne takes you down to her place near the river
You can hear the boats go by, you can spend the night forever
And you know that she’s half-crazy but that’s why you want to be there
And she feeds you tea and oranges that come all the way from China
And just when you mean to tell her that you have no love to give her
Then he gets you on her wavelength
And she lets the river answer that you’ve always been her lover
And you want to travel with her, and you want to travel blind
And you know that she will trust you
For you’ve touched her perfect body with your mind
And Jesus was a sailor when he walked upon the water
And he spent a long time watching from his lonely wooden tower
And when he knew for certain only drowning men could see him
He said all men will be sailors then until the sea shall free them
But he himself was broken, long before the sky would open
Forsaken, almost human, he sank beneath your wisdom like a stone
And you want to travel with him, and you want to travel blind
And you think you maybe you’ll trust him
For he’s touched your perfect body with her mind
Now, Suzanne takes your hand and she leads you to the river
She’s wearing rags and feathers from Salvation Army counters
And the sun pours down like honey on our lady of the harbor
And she shows you where to look among the garbage and the flowers
There are heroes in the seaweed, there are children in the morning
They are leaning out for love and they wil lean that way forever
While Suzanne holds her mirror
And you want to travel with her, and you want to travel blind
And you know that you can trust her
For she’s touched your perfect body with her mind
Songwriter: Leonard Cohen

Heb jij behoefte aan verdieping en verlichting rol Beautiful op je polsen en laat je door haar meenemen.

BeYOUtiful groet, Caroline

Auw

Auw

Dochterlief heeft tijdens de eerste gymles dit schooljaar haar enkel gebroken. De enkel was dik, maar verder niets zichtbaar, dus nachtje aankijken. Vanochtend was de enkel nog steeds dik dus toch maar even naar de huisarts. We werden doorgestuurd naar het ziekenhuis en er bleek toch een breukje in te zitten.

Ik ben gisteren gelijk gaan smeren met een mix van copaiba, marjoram, frankincense en lemongrass en dankzij deze mega pijnstiller heeft ze amper pijn gehad (slechts 1 paracetamol op de hele nacht) en was de zwelling vanochtend flink geslonken zodat er een foto gemaakt kon worden en ze kon worden gegipst.
Nu aan de DDR prime voor een spoedig herstel.

Dag pijn spray:
Spray 30 ml
Frankincense 10 druppels
Copaiba 10 druppels
Lemongrass 10 druppels
Marjoram 10 druppels

DDR prime 2 keer daags 1 druppel in een theelepel honing.

Fijn weekend allemaal

Crazy Oil groet Marjet

Rise and Shine met Elevation

Een groot deel van de vakantie ging de diffuser ’s morgens niet aan, was niet nodig want iedereen was relaxt en happy. Nu school weer begonnen is, gaat hij ’s morgens gelijk aan, we hebben nog even wat hulp nodig.

Ik kies deze eerste dagen voor Elevation in de ochtend. Een frisse, vrolijke geur die in elk geval mij blij maakt en dan volgt de rest negen van de tien keer wel 😏.

Geniet van de zon vandaag!

Crazy Oil groet Marjet

Vreugdevolle samenstelling
Vertrouwen en eigenwaarde, vermindert gevoel van stress, verbetert stemming, bevordert vitaliteit
Elevation is een perfecte mix voor de momenten waarop je revitalisering nodig hebt. Dezespannende mix zorgt voor een verkwikkende combinatie van etherische oliën Lavandin,Mandarijn, Elemi, Citroen Mirte, Melisse, Ylang Ylang, Osmanthus en Sandelhout. Hetultieme doel: uw stemming verhogen en uw energie vergroten.
Elevation heeft een energieke geur speciaal gemaakt voor wanneer een persoon zichlusteloos of verdrietig voelt.

Werking emotioneel
Deze samenstelling is gemaakt als antidepressiva. Het combineert stabilisatoren vooremoties met geluksgevoel. De warme vibraties smelten het hart en balanceren de emoties.
Het kan je assisteren om de lage energieën in jezelf los te latten. Het helpt om de verslavingaan lagere emoties los te laten en om te zetten naar een verlangen naar de hogereemotiekant van het leven. Het brengt je energie niveau omhoog naar een hoger niveau vanbewustzijn. Het inspireert je met gevoelens van geluk, lichtheid, hoop, moed, ontspanning,humor, speelsheid en plezier. Hierdoor worden depressieve gevoelens omgezet naarlevenslust.Het leert je dat emoties zoals zorgen maken en agst geen enkele nut hebbenmaar hoop, vastberadenheid en doorzettingsvermogen wel. Het helpt je om weer mee testromen met het leven met innerlijke vrede en rust

Negatieve emoties
Vastzitten in negatieve emoties, depressie, donkere stemming, te serieus.

Positieve emoties
Licht, het leven vieren, plezier, zonder zorgen, humor, opgetild, moed,overvloed, zonnige kijk op de dingen.

Ingrediënten

Lavandin, mandarijn, elemi, citroen mirte, citroenmelisse, ylang ylang, osmanthus ensandelhout.

Dank Hellen Venix voor het samenstellen van de omschrijving van de olie.

Neroli: ik omarm je en laat je ontspannen, zowel fysiek als geestelijk

Neroli: ik omarm je en laat je ontspannen, zowel fysiek als geestelijk.

Neroli is de olie uit de sinaasappelbloesem. Als ik de zachte, zoete, frisse geur van de Neroli Touch ruik waan ik mij in een sinaasappelboomgaard in een warm land. De zwoele zoete geur van de witte bloesem van de bloeiende sinaasappel boom omarmt me en brengt me in een andere tijd. Het is een olie die ons doet her-inneren, brengt ons op een subtiele manier naar ‘vroeger’ naar warme herinneringen van groei en bloei.

Neroli werkt op vrijgeven van wat je niet meer nodig hebt, waardoor het uit je systeem verdwijnt. Het is upliftend en werkt bij angsten, depressie en huidproblemen. In de collectie van doTERRA worden de bladeren, de bloesem en de schil van de sinaasappel tot verschillende essentiële oliën verwerkt. Wild Orange komt van de schil van de sinaasappel. Petit grain van de bladeren en van de bloesems wordt de Neroli gemaakt.

Neroli is een must in je emotionele EHBO kit, heel goed bij shock
als gevolg van een ongeluk, crisis situatie of trauma, bij angst en emotionele uitputting. Het versterkt de creativiteit, speciaal op muzikaal en literair gebied. Het is een zachte en warme olie om de huid mee te verwennen!
De blanke witte blaadjes van deze geurige boom wordt geassocieerd met zuiverheid en in contact komen met je hogere zelf.
De Neroli Touch is een roller die je direct terug brengt bij jezelf, je gevoel. Dus als je uit de rush van je dagelijks leven weer dicht bij je (hogere) zelf wilt komen, wilt ontspannen zowel fysiek als mentaal gebruik de Neroli Touch.

Crazy Oil groet, Caroline

Dank Liesbeth Bakker voor dit mooie golden cadeau! 😍

Neroli te gebruiken bij: littekens, zwangerschapsstriemen, couperose, PMS, rimpels, nervositeit, hartbeklemming, hoofdpijn, koorts, maagklachten, reisziekte, slechte bloedsomloop, chronische diarree, winderigheid, krampen, vertraagd hartritme, hartkloppingen, shock, emoties, angstgevoelens, acne, vette huid, vet haar, slecht en onrustig slapen.
Neroli-essence heeft een kalmerende werking op mensen die geplaagd worden door slapeloosheid, panische angsten, hysterische of depressieve buien, die in schocktoestand zijn of in een opwindende, geestelijk uitputtende periode zijn gekomen.