Bruisballen voor bad of douche

Schoolvakantie….
Ik weet niet precies hoe jullie hier over denken, maar als thuis-werk-mama vind ik het best wel eens pittig. Vooral in de eerste week moeten de kinderen vaak echt tot rust komen, maken veel ruzie en de gezelligheid is ver te zoeken. Omdat ik ook even moet wennen de hele dag kinderen om me heen te hebben, lukt het me niet altijd om rustig te blijven en leuke dingen met ze te gaan doen. Toch merk ik dat de olie zijn werk doet. Van Serenity worden we rustig, On Guard zorgt dat we minder last hebben van kwaaltjes, Bergamot, LemonGrass en Elevation zorgen voor de nodige happiness en Peace smeren we als er ruzie is ❤.  Ook hebben we geknutseld met de olie, zo hebben we zelf bruisballen gemaakt, heel leuk om te doen, maar het effect is eigenlijk nog fijner. Meisjes die samenwerken, samen in bad gaan en daar door oa de Serenity of Lavender olie lekker ontspannen weer uitkomen. Echt een aanrader om samen met de kids te doen.
Heb je geen bad geen probleem, een kleine aanpassing en je hebt heerlijke bruisballen voor onder de douche!
Love dõTERRA en schoolvakantie
Crazy Oil groet Marjet
(Foto van Pintrest)
Wat heb je nodig om de bruisballen te maken?
Droge ingrediënten
125 gram citric acid/citroenzuur poeder (verkrijgbaar bij de reformwinkel)
250 gram baking soda (dit neutraliseerd het citroenzuur zodat het veilig is voor je huid!)
125 gram aardappelzetmeel
125 gram Epsom zout (bitterzout)
Natte ingrediënten
3 eetlepels olie (amandelolie, FCO, olijfolie, druivenpit olie, etc)
1 eetlepel water
20 tot 30 druppels essentiële olie (let hierbij op dat je geen hete olie kiest, maar olie die zacht is voor de huid)
Optioneel
3 tot 5 druppels voedingskleurstof
Overig
Een grote kom
Potje met deksel
Lepel
Vormpjes, cup cake vormpjes zijn hier heel geschikt voor, maar je hebt ook speciale bruisbal vormpjes die je oa kunt kopen bij www.allesvoorjeolie.nl. Heb je beide niet, doe dan wat huishoudfolie in een kopje en gebruik dit als vorm.
Werkwijze
Stap 1
Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Roer dit goed door elkaar en zorg ervoor dat je geen klontjes krijgt.
Stap 2
Doe alle natte ingrediënten in een potje met een deksel en schud het heel goed door elkaar. Wil je werken met meerdere kleuren dan laat je de kleurstof in eerste instantie weg en verdeel je na het schudden de overige natte ingrediënten over verschillende potjes en voeg je daar de kleurstof aan toe.
Stap 3
Lepel daarna heel voorzichtig de natte ingrediënten door de droge. Doe dit echt lepel voor lepel anders gaat het te veel bruisen en is het lastig om verder te verwerken en ben je al een deel van het bruisplezier kwijt bij het in bad gaan. Het eindresultaat van de natte en droge mix moet zo voelen als stevig nat zand. Probeer het af en toe te kneden met je handen en kijk of het een mooie bol blijft. Als dit het geval is ben je klaar voor Stap 4.
Stap 4
Nu kun je het mengsel in de vormpjes gaan doen. Het mengsel lekker stevig aanduwen zodat je bal straks niet uit elkaar valt. Wil je nog wat glitters of rozenblaadjes aan je bruisballen toevoegen doe dit dan onder in je vormpje.
Stap 5
Laat de bruisballen goed drogen. Ze worden heel hard en zijn dan eenvoudig uit de vormpjes te verwijderen. Ik heb ze in een grote wekpot gedaan, zodat ze goed vochtvrij zijn opgeborgen en niet al buiten het bad beginnen met bruisen.
NOTE
Wil je bruisballen maken voor onder de douche, laat dan de olie in stap 2 weg en voeg dan op gevoel iets meer water toe, maar dit hoeft niet veel extra water te zijn. Verder kun je alle stappen gewoon volgen.