Toilet bruistabletten

Toilet Bruistabletten

Tijdens mijn speurtocht naar, home made, schoonmaakmiddelen zonder chemische middelen kwam ik deze bruistabletten tegen. Voor het maken van badbruisballen heb ik al citric acid in huis heb ben ik het gaan proberen en omdat ik enthousiast ben deel ik het recept graag met jullie.

Wat heb je nodig:

250 gram baking soda (supermarkt)
125 gram citric acid (verkrijgbaar online of bij de reformwinkel)
25 druppels peppermunt of Purify
10 druppels melaluca
Azijn in een sprayflesje

cupcake vormpjes
Een grote kom
Een goed afsluitbare pot om de tabletten in te bewaren

Doe de baking soda en de citric acid in de kom en mix alles goed door elkaar. Voeg de olie toe en roer alles goed door elkaar.
Spray de azijn voorzichtig in de kom en roer goed. Niet te veel in een keer, anders gaat de citric azid al bruisen. Ga net zo lang door tot alles net vochtig genoeg is om aan elkaar te blijven plakken.
Daarna doe je de mix in de cakevormpjes en druk je alles heel stevig aan. Laat alles goed drogen en als ze goed zijn opgedroogd haal je ze uit de vormpjes en berg je ze op in de p

Als je gewone cupcake vormpjes gebruikt kun je er ongeveer 6 maken. Ik heb zelf bonbon vormpjes gebruikt en heb dus kleinere tabletten gekregen. Ik gooi ze elke dag in het toilet en na een half uurtje bruisen de borstel door het toilet, doekje er over en klaar! Het ruikt heel fris en door de citric acid bruist de kalk en het vuil los en heb je echt een schoon toilet zonder dat je chemische middelen hebt gebruikt.

ps. Mijn bruistabletten hebben een kleurtje door het toevoegen van wat voedingskleurstof omdat de kinderen dat leuk vonden tijdens het maken.