Clary Sage

Die tijd van de maand….

Gisteravond werd ik overvallen door een enorme buikpijn, het waren met weeën zo heftig. Ben met de Deep Blue Rub op mn buik tegen de spierkramp en een warme kruik mn bed in gedoken en heb een krampvrije nacht achter de rug. Vanochtend toen duidelijk werd dat het door mn menstruatie kwam, ben ik gelijk Clary Sage op mn buik gaan smeren en nog een beetje van de Deep Blue Rub tegen de kramp en ik voel me weer helemaal oke.

Love dõTERRA en mijn eigen natuur apotheek!

Crazy Oil groet Marjet

Ps. In onze community praten we samen over andere mogelijkheden om met deze maandelijkse ongemakken om te gaan. Wil je meepraten laat het ons weten we voegen je graag toe.

Clary Sage – salvia sclarea
Kalmerende massage tijdens menstruatie, rustige slaap, gezond haar en hoofdhuid

Werkingen fysiek
Krampstillend, spijsverteringbevorderend, bevordert en regelt de menstruatie, werkt op de maag, baarmoedertonicum.

Specifieke therapeutische werking
Maag- en darmkramp, zwakke spijsvertering, winderigheid, bronchitis, astma, overmatige transpiratie, pijnlijke menstruatie, uitblijvende menstruatie, premenstrueel syndroom, massage tijdens de bevalling, hoofdpijnen. Ontstoken huid, opgezette huid, deodorant, baden, after-shaves.

Werkingen huid/haren
Antiseptisch, desodoriserend, voor normale huid.

Let op: niet samen met alcohol gebruiken! Niet samen met ijzer bevattende medicamenten innemen!

Mengt zich goed met: Jasmijn, sandelhout, geranium, cypres, lavendel, sinaasappel, bergamot, komijn.

Werkingen geestelijk/psychisch
Ontspannend, opwekkend, overbrugt moeilijke periodes, inspireert, vitaliseert. Afrodiserend. Geestelijke spanningen, nervositeit, angst, paranoia, midlife-crisis, voor kunstenaars, voor oudere mensen; bij frigiditeit en impotentie.

Psychologisch Geurtype
Scharlei olie schenkt de bereidheid voorbij de eigen grenzen te gaan. Bij depressies die ontstaan vanuit het niet verantwoordelijk willen zijn laat scharlei olie de donkere weg verdwijnen. Zij geeft de innerlijke instemming en de levensvreugde terug.

Geurmeditatie
Spreid je vleugels, heb vertrouwen, je kunt vliegen. Spiritueel

Scharlei lijkt zeer levendige dromen op te roepen, of misschien zorgt ze ervoor dat we onze dromen beter kunnen herinneren. Een van de oude Engelse namen voor scharlei betekent heldere blik. Men dacht vroeger dat de scharlei het gezichtsvermogen kon verbeteren en men gebruikte de zaadjes van de plant (NIET de essentiële olie) als iemand iets in zijn oog had gekregen. Op fijnstoffelijk niveau kunnen we scharlei beschouwen als een plant die ons innerlijke gezichtsvermogen versterkt en die ons helpt duidelijker te ‘zien’.

copyright over de Clary Sage Hellen Venix