Sweet Fennel

Blue Monday

Vandaag het is blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Wij als Crazy Oil Ladies doen daar natuurlijk niet aan mee, want voor alles is een olie tenslotte! Vanochtend vroeg ik aan mijn middelste dochter (6 jaar) welke olie we nodig hebben in de diffuser en ze koos voor Sweet Fennel en Peppermint. Niet echt een combinatie die ik zelf uit zou kiezen, maar ik werd aangenaam verrast door deze combinatie. Ook al was niet iedereen even vrolijk bij het naar beneden komen, het gaf toch een gemoedelijke sfeer in huis en iedereen at uiteindelijk haar bordje leeg en het gemopper verdween eigenlijk best snel.

Dus iedereen happy naar school en die blue Monday die slaan we hier gewoon lekker over. Welke olie gaan jullie vandaag gebruiken?

Crazy Oil groet Marjet

 

Fennel ( Sweet ) – foeniculum vulgare

Gezonde spijsvertering, gezond metabolisme, leverfunctie, bloedsomloop, gezonde longen

Werkingen fysiek
Sterk waterdrijvend, melkproductiebevorderend, slijmoplossend, tegen parasieten, menstruatieregelend, eetlustopwekkend, spijsverteringbevorderend, ontgiftend.

Specifieke therapeutische werking
Longaandoeningen, tegen parasieten in de ingewanden, steenvorming in de urinewegen, dyspepsie en zooginsufficiëntie bij de zoogster.

Werkingen geestelijk/psychisch
Venkel brengt evenwicht en vriendelijkheid en is dan traditioneel gezien ook de olie van de vriendschap. Het is een stimulans om je te durven uiten en jezelf te zijn.

Psychologisch geurtype
Het venkeltype heeft problemen met beslissingen nemen. Elke keer als hij voor een keuze staat in het leven en een besluit moet nemen, krijgt hij een lam gevoel in de benen en is hij letterlijk en figuurlijk niet in staat ook maar een stap te doen of te weten wat hij moet doen. Dit type moet leren zich te durven uiten, te laten zien wie en wat hij is. Het ontbreekt hem vaak aan lef om de problemen aan te pakken. Ook weet hij niet altijd wat hij werkelijk wil in het leven. Als hij dat zou weten, zou hij een grote stap vooruit zijn. Hij moet gewoon zichzelf durven te zijn in elke situatie en de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden.

Geurmeditatie
Wees niet bang een stap vooruit te zetten. Stilstand staat vaak voor achterstand. Evolutie moet mogelijk zijn.

Spiritueel
Middeleeuwse kruidendokters beschrijven venkel als een middel ter afwering van heksen en boze geesten. Als je je ooit aangevallen of bedreigd voelt op paranormaal niveau, zou je wat venkelolie kunnen verdampen of verstuiven of je zonnevlecht ermee in kunnen wrijven. Wat je er ook mee kunt doen, is een paar druppels in je handen wrijven en ermee langs je aura gaan, op korte afstand van je lichaam.

copyright Hellen Venix