Frankincense – Wierook

Frankincense – boswellia essentiele olie

Wierook
Wierook heeft opwekkende, stimulerende, wondhelend, sterk ontsmettende, antiseptische,samentrekkende en genezende krachten en stimuleert antistoffen in ons lichaam. Bevordert de spijsvertering; door middel van verdamping/stomen: voorhoofdsholte catarre, bronchitis,(neus)verkoudheid. Herstelt bij littekens en verbetert de cellulaire functies.

Specifieke therapeutische werking
O.a. dieren- en insectenbeten, infecties, besmette wonden en griep.

Werkingen geestelijk/psychisch
Antidepressiva. Zuivert het huis van alle negatieve invloeden die de sfeer vergiftigen en schenkt bescherming en vrede. Deze olie, die ook te krijgen is als wierook verjaagt de demonen van geroddel en kwaadsprekerij en laat rust en harmonie weerkeren. Geeft een gevoel van ontspanning in jezelf.

Psychologisch geurtype:
Het wierooktype ergert zich voortdurend, zodat hij de sfeer voor zichzelf en de ander‘vergiftigt’. Wie zichzelf vergiftigt, voelt zich ook ziek. Reden voor hem om aan zelfbeklag te doen in plaats van zijn geest te zuiveren van ergernis en kritiek. Hij zou zich veel beter voelen, wanneer hij zou kiezen voor een andere, positieve kijk op de wereld en vrede en harmonie rond zich zou creëren.

Spiritueel
Deze olie wordt geassocieerd met onze hoogste spirituele idealen. De olie helpt ons zelf verbonden te voelen met dat deel van ons dat eeuwig en goddelijk is. Anders dan bij de meeste oliën die gebruikt worden in de spirituele aromatherapie maken we ook gebruik van de fysische eigenschappen van Frankincense, in het bijzonder wanneer we de olie als meditatiehulp gebruiken. Frankincense doet ons dieper en langzamer ademen, waardoor lichaam en geest in een meditatieve staat worden gebracht. Dit is, samen met concentratie op de ademhaling, van grote waarde bij alle vormen van meditatie. Frankincense helpt ons banden met het verleden te breken, speciaal als die onze persoonlijke groei in de weg staan.Gebruik haar in een bad met de bewuste bedoeling alle oude banden die een belemmering vormen als het ware weg te wassen. Ze kan ook gebruikt worden in een aromalampje, en dan wellicht in combinatie met een vorm van visualisatie.

copyright Hellen Venix