Gember: ik geef je de pit die je nodig hebt

 

Gember: ik geef je de pit die je nodig hebt om een krachtig en authentiek leider te zijn en succes aan te trekken.

Een van de oliën in de Springkit is gember, een krachtige olie die ik graag in het Licht wil zetten.
Heerlijk in deze tijd de gember: gember is de wortel van de gemberplant die het eten pit geeft en goed voor de spijsvertering is. Gember verwarmt, geeft energie en vitaliseert je lichaam en geest.
De Chinezen noemen gember het geschenk van God.
In een flesje gember van 15 ml zit bijna een kilo gember en komt uit Madagascar of Kenya.

Gember geeft pit en helpt je uit het lijderschap (slachtofferschap) met een lange IJ te komen en naar leiderschap te gaan.
Van het slachtoffer, die de schuld bij anderen legt, naar de krachtige leider die zelf verantwoordelijkheid neemt en met authenticiteit, in overeenstemming met wat jouw hart je ingeeft, in het leven staat.

Geef jij iets of iemand, buiten jouzelf, de ‘schuld’ van jouw ongeluk?
Dat geeft onmacht, waardoor je (onbewust) slachtoffer wordt van het feit dat je de ‘schuld’ buiten jezelf legt.
Gember helpt je jouw kracht weer in eigen hand te nemen en verantwoordelijkheid voor jouw persoonlijk leiderschap te nemen:
alleen dan ben je vrij om jouw eigen succes aan te trekken.

Herken je dit thema? Doe dan eens de volgende oefening:
Zet je intentie om van lijderschap naar Leiderschap te gaan, van onmacht naar Kracht.
Maak contact met de geur en energie van gember en breng het op je polsen aan of bv door cupping: op de handen smeren en inhaleren in de neus: ruik en voel hoe de gember jou versterkt.
Haal de energie die jij bij anderen achter gelaten hebt terug naar jezelf en vul je weer op met jouw energie. Voel je eigen kracht toenemen.
Maak dan eens contact met jouw eigen unieke droom: waar zit jouw kracht, wat wil jij aantrekken en bereiken en hoe ziet je leven er dan uit?
Visualiseer dit, voel het, beleef deze realiteit, voel het in al de vezels van jouw lichaam.
Als je wilt kun je hierna een collage maken waarin je deze droom visualiseert. Gember versterkt je magnetische kracht en helpt je deze droom te visualiseren, aan te trekken en te realiseren.
Herhaal deze oefening met de gemberolie gedurende een aantal weken en laat de collage levend worden.

Geniet van gember in je (oosterse) eten, fruitsalade en appeltaart en in de thee. Geef de pit van gember mee aan je diffuserblends.

Geniet van de kracht van gember, wordt de leider van je eigen leven en realiseer je dromen!

Crazy Oil groet, Caroline

Gezonde spijsvertering, vermindert een opgeblazen gevoel, gasvorming, voorkomt slechte spijsvertering, tegen misselijk, geeft evenwicht.
Werking fysiek:
Sterk antiseptisch, vochtregulerend, verwarmend, maagversterkend, tegen misselijkheid (wagenziekte), opwekkend, darmgasdrijvend, pijnstillend, versterkt het gezichtsvermogen, koortswerend, laxerend, bevordert de spijsvertering, verhoogt de zin in seks.

Specifieke therapeutische werking:
Griep, hoofdpijnen, te weinig maagzuur, reuma, reumatische pijnen, gespannen spieren, maagpijn, moeilijke stoelgang, diarree, preventief tegen besmettelijke ziekten.

Werkingen geestelijk/psychisch:
stimuleert de verbeelding, bij uitstek voor kunstenaars en mensen die moeite hebben vorm te geven aan hun leven of hun eigen mogelijkheden niet zien; bij impotentie.

Psychologisch geurtype:
Het gembertype weigert oude idealen en ideeën op te geven, omdat hij bang is voor het hier en nu. Hij wijst het tegenwoordige af en daarom ook de mogelijkheden die erin verborgen liggen. Hij moet leren de lessen uit het verleden toe te passen in het hier en nu. Hij moet zijn eigen schat aan kwaliteiten en bekwaamheden opgraven en deze kunstzinnig proberen vorm te geven.

Dank Hellen Venix voor het samenstellen van het laatste gedeelte van de tekst