Grapefruit, citrus paradis

Na een heerlijke vakantie heb ik behoefte aan clean eten. Even het ontstane eetpatroon doorbreken, meer gezonde energie opnemen en goed voor mezelf zorgen. Ik merk dat suiker, zout, vet en alcohol verslavend werkt en dat het mijn systeem stagneert. Ik doe een 30 day Cleans & Restore van doTERRA en zal hier wat van delen en telkens een olie toelichten.

Ik ben dol op grapefruit en haar frisse zure smaak. Vers geperste grapefruit en een druppel essentiële olie is voor mij een goede afleider van mijn dagelijkse kopje koffie s’morgens 😉

Grapefruit is love yourself, het helpt patronen te doorbreken.

Fijne love yourself dag!

Harte groet Caroline

Grapefruit wordt ook wel pompelmoes of citrus paradis genoemd.

Eigenschappen motivatie, gezond metabolisme, versterkend aroma
Werkingen fysiek
bloedzuiverend, bevordering van de doorbloeding en de werking van lever en gal.

Specifieke therapeutische werking
Uitputting, diarree, indigestie, maag-, lever- en galaandoeningen, bij vermoeidheid en uitputting (verdampen). Alle eetstoornissen. Natuurlijke vochtafdrijver. Ondersteunt de nieren en lymfe stelsel.

Werkingen huid/haren
Voor de vette en onzuivere huid. Celgroeibevorderend, verfrissend en samentrekkend.

Toepassing
Je kunt deze olie (3 – 5 druppels) goed in een diffuser gebruiken. Probeer eens verschillende combinaties! Basilicum, Bergamot, Cypress, Frankincense, Geranium, Lavender, Pepermunt, Rozemarijn en Ylang Ylang zijn allen goede keuzes.
Op de huid kan je het ook zonder problemen onverdund gebruiken (op flex-punten zoals nek, polsen, slapen, en voeten)

2 druppels in een glas water maken een heerlijke verfrissende drank, die ook een droge keel verlichting zal brengen.

Werking emotioneel
Depressies, zich ‘zwaar’ voelen. Als je je zwaar en je je niet lekker in je vel voelt is grapefruit de olie om weer blijheid en levenslust te ervaren en het licht in je leven te hervinden. Grapefruit ondersteunt een gezonde kijk op het lichaam. Je krijgt meer respect voor je eigen lijf. Vindt je wat van jezelf of van de ander of maak je je zorgen over wat je denkt dat de ander van jou vindt? De ander spiegelt, wat jij van jezelf vindt. Kijk in deze spiegel en omarm jezelf! Vul een flesje met kokosolie en maak een frisse huidolie door er een paar druppels grapefruit aan toe te voegen. Lekker op je buik en bovenbenen en de sinaasappelhuid verdwijnt.

Psychologisch Geurtype
Als men zich zwaar en depressief voelt is pompelmoes olie het aangewezen middel om weerlevenslust te ervaren en het licht in het leven te hervinden.
Grapefruit ondersteunt een gezonde kijk op je eigen lichaam. Je krijgt meer respect voor je eigen lijf. Veel mensen maken zich zorgen over wat een ander vindt. Vaak verleggen ze hun eigen ideeën naar wat een ander zou denken. Het gekke is, dat dit dan ook soms wordt uitgesproken, maar we moeten beseffen dat de ander slechts spiegelt, wat wij van ons zelf vinden.
De Essentiële olie van Grapefruit helpt je meer geduld en acceptatie te hebben met jezelf en beter te luisteren wat je lichaam nodig heeft. En daar ook zelf de verantwoordelijkheid in te nemen. Veel eten of zoetigheid lijkt soms een troost. Geen enkele voeding kan het gat in je hart vullen. Dat kan alleen liefde doen. Maar liefde begint bij jezelf. Zet Grapefruit in, als je jezelf strikte diëten oplegt of last hebt van eetbuien of andere verslavingen tegenkomt, die hiermee te maken hebben. De energie van deze olie zal de noodzaak, die je kunt voelen, om gevoelens te onderdrukken met eten, verminderen en je laten beseffen dat je jouw lichaam als vriend kunt vertrouwen, als je liefdevol en met respect naar de signalen wilt luisteren.

Werkingen geestelijk/psychisch
Toniserend en sprankelend, levenslust en vitaliteit.

Dank Hellen Venix voor het samenstellen van het algemene deel van de tekst