Wintergreen bestrijdt pijn en maakt los wat vast zit!

Wintergreen bestrijdt pijn en ontstekingen van spieren, botten en gewrichten

‘Wintergreen maakt los wat vast zit!’

Wintergreen is een bijzondere losmaker en pijnbestrijder die gewonnen wordt in Nepal. Het heeft een scherpe, beetje mintachtige geur met een zoete, houtachtige toon.

Deze essentiële olie heeft een diepgaande werking bij energie weer laten stromen en pijnbestrijding. Het werkt ontstekingsremmend op het gebied van spieren, botten en kraakbeen.

Gebruik de Blue Rub en/of Wintergreen voor ontspanning van spieren in de schouders en laat de energie weer stromen en laat de stress van de dag los. Het werkt goed bij vermindering van pijn van spieren en frozen shoulder bv. Wintergreen dringt diep in de huid en geeft een verkoelend en/of verwarmend effect.
Ben je emotioneel verstard of houd je hardnekkig vast aan iets? Gebruik de Wintergreen om uit de verstarring te komen en weer hart voor de zaak te krijgen.

Wintergreen wordt verwerkt in essentiële olie samenstellingen die worden ingezet bij reumatische pijn, botpijn, krampen, artritis, spierpijn en andere ontstekingsreacties in het bewegingsapparaat.
Een van de inhoudsstoffen (methylsalicaat) van de wintergreen lijken erg op de synthetisch geproduceerde acetylsalicylzuur zuur dat gebruikt wordt in aspirine. Methylsalicaat heeft een ontstekingsremmende werking en daardoor pijnstillende eigenschappen.

Wintergreen is een onderdeel van de verzachtende dōTERRA samenstelling “Deep Blue”. Een zeer sterkt werkende essentiële samengestelde olie of gel (de Deep Blue Rub) die gebruikt wordt bij spier-, en gewrichtsklachten zoals artritis en artrose en spier-, en reumatische pijn.

DoTERRA werkt met grondstoffen van de bron. In Nepal, aan de voet van het Himalaya gebergte, wordt de Wintergreen gedolven van het blad van bepaalde coniferen.

In de volgende link zie en lees je meer over hoe de Wintergreen in Nepal geoogst wordt.

https://www.doterra.com/US/en/differencecoimpactsourcing-wintergreen

Geniet van ontspanning, Caroline

Wintergreen – gaultheria fragrantissima
Rustgevend en warme sensatie, vermindert bleek uiterlijk

Werkingen fysiek

Bij reumatische pijn, botpijn, botuitwas, kraakbeen, roos, frozen shoulder gewrichtspijn, spierontwikkeling, spierspanning, pijn. Antiseptisch, eetlustopwekkend, spijsverteringbevorderend, toniserend, stimulerend voor de doorbloeding. Olie voorsporters (spieren). Drainage en reiniging van lymfestelsel. Heeft een cortisone-achtigewerking in het lichaam (door methylsalicylaat)

Specifieke therapeutische werking
Maag- en darmzwakte, reuma, jicht.

Werkingen geestelijk/psychisch
Bij geestelijke traagheid en verstarring. Als uit gemakzucht of onwetendheid talloze vooroordelen bestaan en de mens de bereidheid heeft verloren om objectief situaties en meningen op zich te laten inwerken, geeft wintergreen de kans zijn ‘gewoonte denken’ en -voelen op te geven.

Toepassing
💧 Verstuif of inhaleer de geur direct.

💧 Breng puur of in een 1:1 verdunning voor een gevoelige huid aan op de plek. Bij grotere plekken altijd verdunnen.

Let Op: Vermijden tijdens zwangerschap. Niet gebruiken bij mensen met epilepsie. Eerstallergie testen bij topisch gebruik
Goed te combineren met: basil, bergamot, cypress, geranium, lavender, lemongrass, marjoram, peppermint.

Dank Hellen Venix & Madelon Muns voor het samenstellen van een deel van de algemene tekst.